8 plaukimo takelių ir 25 metrų ilgio baseinas turėtų būti pastatytas per 1 – 1,5 metų. Naujasis baseinas būtų skirtas užtikrinti visuomenės poreikius. Visi vandens sporto šakų atstovai pritarė, kad toks baseinas tenkintų treniruočių poreikius. Pastačius ir pradėjus eksploatuoti šį baseiną, Lazdynų baseinas bus uždarytas – prasidės jo rekonstrukcija.

„Miestas nepaisant sunkios finansinės situacijos ir 1,2 mlrd. litų siekiančių skolų yra pasirengęs investuoti į tokius objektus kaip plaukimo baseinai, kad mūsų sportininkai turėtų kur rengtis ateities pergalėms, o mažieji vilniečiai plaukioti, mokytis ir tapti mūsų šalį garsinančiais sportininkais“, - sakė darbo grupei vadovaujantis Tarybos narys Petras Nausėda.

Primename, kad vadovaujantis Vilniaus miesto savivaldybės teritorijos bendruoju planu iki 2015 metų Lazdynų baseino teritorijos vietoje numatytas prioritetinis sporto ir pramogų objektas – Nacionalinis plaukimo baseinas.

Lazdynų baseino statybos užtruktų apie 4-5 metus. Baseino antžeminė dalis būtų visiškai sugriauta ir atstatoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)