Dėl nugalėtojo niekam nekilo jokių abejonių. „Dragūno“ ekipos lygis – kur kas aukštesnis, nenuostabu, kad ši ekipa šiemet patirties jau sėmėsi Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre.

Dvikovoje su HC „Utena“ Klaipėdos ekipą į pergalę vedė Gražvydas Juška, įmetęs 6 įvarčius, 5 įvarčius pelnė Jonas Geryba, po 4 kartus pasižymėjo Darius Jasinskas, Mindaugas Dumčius (2 iš 7 m) ir Tadas Stankevičius, po 3 – Arvydas Bučius, Benas Petreikis ir Evaldas Griežė, po 2 – Šarūnas Ugianskis, Mindaugas Meškauskas ir Antonas Maroko.

HC „Utena“ gretose išsiskyrė Martynas Paukštė, įmetęs 5 įvarčius (2 iš 7 m), 4 kartus pasižymėjo Tomas Čiužas, 3 – Šarūnas Šeduikis, 2 – Mantas Reinys, po 1- Eigirdas Budrevičius, Andrius Katinas ir Tautvydas Banys.

„Rezultatas – neblogas , tačiau žaidimo norėtųsi geresnio. Į Uteną vykome tik pergalės. Uteniškiai kelia sau vienokius tikslus, o mes vėl tikimės laimėti čempionatą. Tačiau šiandien darėme pakankamai daug klaidų, kai kurie žaidėjai išėjo į aikštelę nesusikoncentravę, nepasiruošę ir dėl to buvo daug techninių klaidų. Iš savo komandos galėčiau išskirti Joną Gerybą, šis jaunas žaidėjas gerai dirbo puolime ir gynyboje, o iš senbuvių nieko nenorėčiau išskirti“, – iškart po rungtynių kalbėjo „Dragūno“ treneris Miglius Astrauskas.

HC „Utena“ ekipos treneris Gediminas Paukštė dėl pralaimėjimo pernelyg nesikrimto.

„Pralošėme praėjusių metų LRL čempionams, padarėme daug techninių klaidų. Mūsų pergalė buvo mažai tikėtina. Iš savo komandos norėčiau išskirti Tautvydą Banį. Jis pasižymėjo kovingumu“, – aiškino uteniškių strategas.

Čempionato sistema

Iš viso šiemet LRL pirmenybėse rungtyniaus devynios ekipos: Varėnos „Ūla“, KaunoLSU-Lūšis“ ir „Granitas-Gaja-Karys“, Vilniaus – „VHC Šviesa“ ir HC „Vilnius“, Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“, Alytaus „Almeida-Stronglasas“, Klaipėdos „Dragūnas“ ir HC „Utena“.

Dieną prieš čempionato pradžią vykusiame LRL posėdyje nemalonią naujieną pateikė Pasvalio „Triobet“ komandos atstovai – jie šiemet čempionate nedalyvaus.

Taigi, 2013-213 metų LRL čempionate kovos viena komanda mažiau, nei pernai.

LRL čempionato sistema išlieka tokia pati kaip pernai: I-ame etape kiekviena komanda sužais po 2 rungtynes su kitomis čempionate dalyvaujančiomis komandomis – po vienerias rungtynes namuose bei išvykoje.

II-ame etape vykdomos atkrintamos rungtynės, kuriose tarpusavyje ketvirtfinalyje susitinka 1 ir 8 (ketvirtfinalis 1), 2-7 (ketvirtfinalis 2), 3-6 (ketvirtfinalis 3), 4-5 (ketvirtfinalis 4) vietas I-ajame etape užėmusios komandos. Pusfinalyje tarpusavyje susitinka ketvirtfinalio 1 ir ketvirtfinalio 4 nugalėtojai bei ketvirtfinalio 2 ir ketvirtfinalio 3 nugalėtojai.

Dėl trečios vietos žaidžia pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos.

Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, kitos atkintamos rungtynės – iki dviejų pergalių.

Čempionato varžybos vyks šeštadieniais, tik „Dragūnas“, kuris, be LRL, dar varžosi Europos rankinio federacijos (EHF) taurės ir Baltijos rankinio lygos (BHL) čempionate, kartais dar kovos ir trečiadieniais.

Artimiausios LRL kovos

Rugsėjo 14 dieną (šeštadienį) LRL pirmenybėse „Ūla“ nuo 13 val. namuose priims Kauno „LSU-Lūšį“, Šiaulių „SM Dubysa-Gubernija“ nuo 13 val. savo arenoje kausis su HC „Vilniaus“ ekipa bei Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ nuo 15 val. susitiks su „VHC Šviesa“.