Antrus metus iš eilės dėl finansinių problemų čempionate nestartavo Lietuvos rinktinė. Beje, kaip tik šioje amžiaus grupėje, lietuviai visada anksčiau dalyvaudavo ir pasirodydavo svariausiai tarp visų amžiaus grupių.

2007 metais Lietuvos jaunimo rinktinė iškovojo sidabro medalius, o 2010 metais Budapešte (Vengrija) pasiekta didžiausias triumfas ir laimėta Europos čempionų taurė. Dar po metų lietuviai laimėjo bronzos medalius. Per kelių metų laikotarpį net keturi Lietuvos U20 rinktinės treneriai tapo tarptautinės kategorijos treneriais. Bet nuo 2012 metų paraiškos dalyvauti Europos čempionate jau nepateikiamos.

„Lietuvos regbio federacija (LRF) 2013 metų pradžioje įvertinusi finansines galimybes, nutarė nevežti jaunimo (iki 20 m.) regbio-15 rinktinės į Europos čempionatą. Atsižvelgiant į valstybės sporto prioritetus, finansavimą bei siekį išlaikyti finansinę pusiausvyrą, LRF didesnį dėmesį skyrė olimpinio regbio-7 rinktinėms. Europos čempionatuose kovojo vyrų, jaunių (iki 19 m.), moterų rinktinės. Pergalių Europoje taipogi siekė regbio-15 jaunių rinktinės (iki 17 m. ir iki 18 m.) , jau nekalbant apie pagrindinę vyrų rinktinę. Lietuvos regbio ateitis - jaunimas daug rungtyniauja ir šalies čempionatuose. Visi suprantame, kad mūsų sporto ateitis - vaikai, ir jais reikia rūpintis“, - teigė LRF prezidentas Rytis Davidovičius.

Eksperto nuomonė

Padėtį jaunimo regbyje komentuoja buvęs Tarptautinės regbio federacijos (FIRA) viceprezidentas, daugiametis FIRA Vykdomojo komiteto ir Administracinės tarybos narys vilnietis Alfonsas Grumbinas

„Gaila, kad mūsų U20 rinktinė vėl nedalyvavo Europos čempionate. Lietuvos jaunimas yra gana pajėgus ir būtų kovojęs dėl medalių. Jau dvejus metus nedalyvaujant žemyno čempionate, gilės spraga tarp suaugusių žaidėjų ir neapšaudyto svarbiose tarptautinėse varžybose jaunimo. Ar dėl to nepasigesime jaunųjų regbininkų, tinkančių šalies nacionalinei rinktinei?“.

LRF didesnį dėmesį skiria olimpinio regbio-7 rinktinėms

„Lietuvos regbio federacija (LRF) 2013 metų pradžioje įvertinusi finansines galimybes, nutarė nevežti jaunimo (iki 20 m) regbio-15 rinktinės į Europos čempionatą. Atsižvelgiant į valstybės sporto prioritetus, finansavimą bei siekį išlaikyti finansinę pusiausvyrą, LRF didesnį dėmesį skyrė olimpinio regbio-7 rinktinėms.

Europos čempionatuose kovojo vyrų, jaunių (iki 19 m), moterų rinktinės. Pergalių Europoje taip pat siekė regbio-15 jaunių rinktinės (iki 17 metų ir iki 18 metų), jau nekalbant apie pagrindinę vyrų rinktinę. Lietuvos regbio ateitis - jaunimas daug rungtyniauja ir šalies čempionatuose. Visi suprantame, kad mūsų sporto ateitis - vaikai, ir jais reikia rūpintis“, - teigia LRF prezidentas Rytis Davidovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją