Tuo metu triskart Europos bei universiados čempionas vienvietininkas Mindaugas Griškonis liko šeštas.

Ypač dramatiškame finale D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė pergalę iškovojo tik pačiame finiše – oponentes iš Naujosios Zelandijos lietuvės aplenkė vos 0,04 sekundės ir 2000 m įveikė per 6 minutes 51,82 sekundės. Paklaustos apie įspūdingą finišą, irkluotojos sakė, kad jo nelabai pamena.

„Sunkiausia prisiminti tas paskutines sekundes, nes stengėmės irkluoti kuo stipriau. Mums pasisekė. Buvo padaryta fotofinišo nuotrauka ir tik tada nuspręsta, kas laimėjo auksą“, – kalbėjo M. Valčiukaitė, kuri kentė nugaros skausmus ir turėjo leistis vaistų injekcijas.

Abi sportininkės tvirtino, kad pergalės giliai širdyje tikėjosi, tačiau streso buvo ne ką mažiau – savo šansus laimėti ar pralaimėti prieš startą jos vertino vienodai. Pasaulio čempionatą jos įvardijo kaip sunkiausią sezono startą. Dabar merginos savo laiką skirs poilsiui, o D. Vištartaitė dar ir tęs studijas.

Įspūdingo finalo vaizdo įrašą galite pažiūrėti paspaudę ČIA:

R. Maščinskas ir S. Ritteris 2000 m įveikė per 6 minutes 10,87 sekundės. Nuo čempionais tapusių Norvegijos irkluotojų lietuviai atsiliko 1,36 sekundės. Grįžę irkluotojai teigė, kad nesitikėti medalio būtų naivu – į kiekvienas varžybas jie važiuoja tik su mintimis apie pergalę.

„Visada reikia kažko tikėtis. Pateisinome lūkesčius, didelį darbą įdėjome. Tai buvo labai įtempta kova. Daug streso buvo per pačią distanciją“, – kalbėjo S. Ritteris.

Sportininkai susidūrė ne tik su kietu varžovų pasipriešinimu, bet ir su natūraliomis kliūtimis, kurių buvo apstu tolimojoje Pietų Korėjoje.

„Iš pradžių buvo labai karšta – daug drėgmės, nėra kuo kvėpuoti. Dieną norisi miegoti, naktį – ne, nors turėtų būti atvirkščiai. Tačiau įpratome“, – pasakojo R. Maščinskas.

Irkluotojai neišvengė ir įprasto klausimo – ar Lietuvoje sudaromos pakankamai geros sąlygos treniruotėms.

„Lietuvoje profesionalams, kurie rodo rezultatus, yra suteikiamos sąlygos, tačiau jauniems sportininkams tos sąlygos nėra itin geros. Nėra geros sporto bazės, nėra suinteresuotumo, nes irklavimas nėra populiarus“, – buvo atviras S. Ritteris.

Irkluotojai dabar ilsėsis, o po to, kaip juokavo, kibs į darbus ir ruošis svarbesniems startams ateityje – olimpinėms žaidynėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)