Lietuvius finale vos 1,36 sekundės aplenkė čempionais tapę norvegai Nilsas Jakobas bei Kjetilas Borchas.

„Viso finalo metu stengėmės būti kuo įmanoma greitesni. Norvegai buvo labai greiti pirmoje distancijos pusėje, tačiau antroje lenktynių dalyje mes sugebėjome priartėti. Norint juos įveikti, mums turbūt pritrūko dar šimto metrų. Sąlygos buvo geros, oras varžybų dienomis buvo daug geresnis nei per treniruotes, šiek tiek vėsesnis“, - po finalo sakė R. Maščinskas.

Bronzos medaliai atiteko italams Francesco Fossiui ir Romano Battisti'ui, kurie sugaišo 6 minutes 12,54 sekundės.

R.Maščinskas ir S.Ritteris (worlrowing.com nuotr.)

Netrukus po sidabrinio R. Maščinsko ir S. Ritterio finišo aukso apdovanojimus iškovojo planetos čempionėmis tapusios irkluotojos Donata Vištartaitė ir Milda Valčiukaitė. Sekmadienį moterų porinių dviviečių valčių finale šių metų Senojo žemyno bei universiados čempionės 2000 m įveikė per 6 minutes 51,82 sekundės ir užėmė pirmą vietą.

Lietuvės tik paskutiniuose distancijos metruose vos 0,04 sekundės aplenkė naujazelandietes Fioną Bourkę ir Zoe Stevenson.

Paskutinis iš lietuvių finale irklavęs triskart Europos (2009, 2011 ir 2012 metais) bei universiados čempionas vienvietininkas Mindaugas Griškonis liko šeštas.

Finale lietuvis 2000 m įveikė per 6 minutes 56,19 sekundės ir nuo bronzą iškovojusio vokiečio Marcelo Hackerio atsiliko 6,8 sekundės. Čempionu tapo čekas Ondrejus Synekas (6:45,24), o antras finišo liniją kirto kubietis Angelas Fournieras Rodriguezas (6:48,91).

Sėkmingai pasaulio pirmenybėse pasirodžiusius irkluotojus pasveikino šalies vadovai.

„Jūsų pergalės įrodo, kad esate vieni stipriausių irkluotojų pasaulyje. Lietuva džiaugiasi ir didžiuojasi, kad garsinate savo šalies vardą, kad esate ryžto, užsispyrimo ir susitelkimo pavyzdys kitiems sportininkams. Tikiu, kad ši pergalė dar labiau sustiprins Jūsų tikėjimą savo jėgomis ir įkvėps būsimiems čempionatams", - sakoma Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės sveikinime.

Premjeras Algirdas Butkevičius pasveikino Lietuvos irkluotojus, sėkmingai pasirodžiusius planetos irklavimo čempionate Pietų Korėjoje, bei plaukikus, Dubajuje vykusiame pasaulio jaunimo plaukimo čempionate iškovojusius septynis medalius.

„Sveikinu ir džiaugiuosi sėkmingais Lietuvos sportininkų startais, dar kartą įrodančiais jų profesionalumą bei didžiulį ryžtą siekiant pergalės. Tai – laimėtojams būdingas bruožas, kaip ir atkaklumas bei pasiaukojimas siekiant aukščiausių rezultatų. Dėkoju jums už tai, kad garsinate Lietuvos vardą ir linkiu didžiausios sėkmės ateities varžybose“, - sakoma A. Butkevičiaus sveikinime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)