Geriausiai sekėsi Londono olimpinių žaidynių vicečempionui, triskart Europos čempionui šioje distancijoje kanojininkui Jevgenijui Šuklinui, kuris penktajame atrankos plaukime sugaišo 40,037 sekundės ir, aplenkęs visus varžovus, užėmė pirmąją vietą.

Tai jau penktasis J. Šuklino pasaulio čempionatas. Iki šiol jis trissyk - 2006, 2007 ir 2009 metais - tenkinosi bronza, o prieš dvejus metus Vengrijoje liko penktas.

Antrąsias vietas savo atrankos plaukimuose užėmė baidarininkai - universiados čempionas Ignas Navakauskas bei dviviete irklavę Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas.

Pusfinalyje plauks ir kanoja dvivete penktą vietą pirmajame kvalifikaciniame plaukime užėmę Raimundas Labuckas (šešiskart Europos ir triskart pasaulio čempionas) bei Henrikas Žustautas.

Nepasisekė tik baidarininkei Dovilei Sudeikytei, kuri antrajame atrankos plaukime liko septinta ir į pusfinalį nepateko. Lietuvę nuo pusfinalio barjero skyrė vos 0,666 sekundės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)