Pati sportininkė po finišo džiaugėsi, bet savo pergalės nesureikšmino.

„Smagu atbėgti pirmai, bet daug smagiau kai pirma nubėgi 42 kilometrus, ne 5“, – kuklinosi nugalėtoja.

Pati sportininkė nepratusi bėgioti vakarais, bet nei neįprastos sąlygos, nei žvarbus oras ar slidžios, akmenimis grįsto Vilniaus gatvelės nuotaikos olimpietei nesugadino.

„Labai smagi idėja. Bėgikių daug, bet jų skaičius manęs nenustebino. Jau įpratau matyti, kad bėgimas Lietuvoje populiarėja. Dar smagiau, kad moterys sportuoja ir nebūtinai tai turi būti bėgimas“, – teigė atletė.

Startas buvo duotas Vinco Kudirkos aikštėje ir bėgikės patraukė link arkikatedros. 5 km ilgio maršrutas toliau driekėsi Šventaragio, Maironio, Latako gatvėmis. Tradiciškai Vilniaus bėgimuose trasa pasuko į Subačiaus gatvę, nuo kurio kaip ant delno visas naktinis Vilnius, po to Augostijonų, Savičiaus gatvėmis. Bėgimas įpusėjo Didžiosios ir Šv. Jono gatvių sankirtoje, tęsėsi Dominykonų, Vilniaus, Liejyklos, Totorių, Labdarių gatvėmis, suko atgal į Vilniaus gatvę ir baigėsi prie Vinco Kudirkos aikštės.

Nors vakaras buvo žvarbokas, bet atsigaivinti vandeniu buvo galima dvejose stotelėse.

Šis bėgimas nepritraukė daug profesionalių sportininkių - bėgime, be nugalėtojos R. Kreigytės, dalyvavo tik ką iš Maskvoje vykusio pasaulio lengvosios atletikos čempionato grįžusi ėjikė Brigita Virbalytė, tačiau būta nemažai kitų žymių moterų.

Naktiniame bėgime dalyvavo Gabrielė Martirosianaitė, Gabija Ryškuvienė, Jurga Anusauskienė, Nomeda Marčėnaitė, Redita Dominaitytė bei kitos žinomos Lietuvos moterys.

Sulaukė susidomėjimo

Pirmą kartą organizuotas Lietuvoje organizuotas bėgimas nebuvo toks grandiozinis kaip kitose šalyse. Amsterdame bėgo apie 10 000 moterų, kaimyninės Lenkijos sostinėje – 6000.

Viena renginio organizatorių Milda Monstavičiūtė teigė, kad nors renginys ne toks gausus kaip užsienyje, bet džiaugėsi moterų susidomėjimu.

„1200 užsiregistravusių bėgikių yra daug. Pati naktinio bėgimo koncepcija yra tokia, kad sportą paversti pramogą. Moterims bėgimas kiek kitoks nei vyrams ir jos į jį žiūri kitaip. Norime, kad moterys ateitų su draugėmis ir smagiai praleistų laiką su daug muzikos, daug šviesų ir daug garso“, – kalbėjo M. Monstavičiūtė.

Organizatoriai išpildė savo pažadus. Prieš ir po bėgimo visų dalyvių ir renginio žiūrovų laukė koncertas, šaudė blykstės, švietė koncertinės šviesos, projektorius sukūrė didžiulį ir spalvingą renginio logotipą ant pastato sienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)