Tokios nesėkmingos pirmenybės Lietuvai – tik antrą kartą istorijoje. Pirmą sykį aštuntuke mūsų sportininkų nebuvo 1993 metais Štutgarte. Tąkart šalies garbę gynė 9 Lietuvos atletai.

Vertindamas tokį pasirodymą Lietuvos lengvosios atletikos rinktinės treneris Kęstutis Jezepčikas gailėjosi, kad keliems sportininkams nepavyko parodyti geriausių savo rezultatų.

„Galimybių buvo, bet pirmiausia reikia kalbėti apie tuos žmones, kurie galėjo (patekti į aštuntukus, – SportIN.lt) pagal savo sportinę formą, bet savęs nerealizavo“, – „Žinių radijui“ iš Maskvos pasakojo K.Jezepčikas.

„Fiziškai gerai buvo pasiruošusios Zinaida Sendriūtė, kuri geriausiu bandymu pateko į finalą, ir Airinė Palšytė, kuri šiai dienai yra pajėgi šokti 197 cm, o finalas parodė, kad to užtenka medaliui. Zinaida beveik visose varžybose šiemet meta 64–65 metrus, tačiau šiame finale saves ji nerealizavo“, – tęsė rinktinės treneris.

Z. Sendriūtė finale diską numetė 62,54 metro ir turėjo tenkintis 9 vieta (aukščiausia iš lietuvių šiame čempionate, – SportIN.lt), o 189 cm finale peršokusi A. Palšytė liko 12-a.

K. Jezepčikas „Žinių radijui“ pridūrė, kad jei čempionatas būtų vykęs pora savaičių vėliau, dėl medalio būtų galėjęs varžytis ir Virgilijus Alekna. 41-erių disko metimo legendos pasiruošimą sujaukė trauma, tad jis šį kartą net nepateko į finalą – 61,97 m ir tik 16 vieta.