Skriemulinių lankų moterų pogrupyje Jelena Babinina iš Kauno šaudymo iš lanko asociacijos ketvirtfinalyje 139-126 nugalėjo K. Tryčyk iš Baltarusijos. Pusfinalyje kaunietė 141-140 laimėjo dvikovą prieš Alytaus lankininkę Ingą Kizeliauskaitę.

O finale susitiko su Suomijos atstove Erja Jarvenpaa. Kova dėl pirmos vietos vyko permainingai ir baigėsi lygiosiomis. Tik po papildomo šūvio J. Babinina iškovojo pergalę. Bronzos medalį iškovojo I. Kizeliauskaitė, dvikovoje 133-131 nugalėjusi Lisell Jaatma iš Estijos.

Skriemulinių lankų vyrų pogrupyje Lietuvos atstovas Vladas Šigauskas iš Kauno aštunfinalyje 141-129 nugalėjo Ugnių Timinską iš Alytaus klubo. Ketvirtfinalyje V. Šigausaks 145-141 laimėjo dvikovą prieš T. Priitą iš Estijos. Pusfinalio dvikovoje jis 146-142 nugalėjo Suomijos atstovą Pekką Loitokarį. O finalo dvikovą dėl pirmos vietos baigė lygiosiomis su Suomijos atstovu Marko Jarvenpaa. Tik po papildomo šūvio, pataikius strėlę arčiau taikinio centro, Suomijos atstovas iškovojo pergalę o V. Šigauskui atiteko antra vietą. Trečią vietą iškovojo Estijos atstovas E. Ressaras.

Skriemulinių lankų mišrių porų rungtyje V. Šigauskas ir J. Babinina iškovojo pirmą vietą, finalo dvikovoje nugalėję Suomijos duetą.

Olimpinių lankų vyrų pogrupyje Kęstutis Timinskas 1/16 finalo 6-2 laimėjo dvikovą prieš Estijos atstovą H. Tamsoną. Aštunfinalyje jis 7-1 nugalėjo estą J. Lottą. Ketvirtfinalyje po papildomo šūvio įrodė savo pranašumą prieš Latvijos atstovą J. Apsitį. Ir tik pusfinalyje 4-6 nusileido Pearui Jakobui Ojamae iš Estijos. Kovoje dėl bronzos medalio K. Timinskas susitiko su Pyry Ekholmu iš Suomijos, nesugebėjo pasipriešinti varžovui (0-6) ir užėmė 4 vietą.

Šiose varžybose, šaudant iš skriemulinio lanko, Lietuvos atstove I. Kizeliauskaitė surinko kvalifikacijoje 677 taškus ir pagerino 50 metrų šaudymo iš lanko kvalifikacijos Lietuvos rekordą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją