Geriausiai pasirodė B. Virbalytė, kuri distancijos pradžioje porą minučių buvo priekyje, finišo liniją kirto 20-a (1:31:58 val.), K. Saltanovič - 21-a (1:32:11), o Neringa Aidietytė - 41-a (1:34:32).

Čempione tapo rusė Jelena Lašmanova (1:27.08), tik 3 sek. aplenkusi savo tautietę Anisiją Kirdiapkiną (1:24.11) ir kinę Liu Hong (1:28.10).

Iš viso varžėsi 62 sportininkės.

Brigitai ir Neringai - tai aukščiausios jų vietos pasaulio čempionatuose. Kristina pasiekė geriausią sezono rezultatą, o Brigitai tai ketvirtas-penktas rezultatas per visą karjerą.

Sportininkių nuomone, pasaulio čempionato trasa greita, netrukdė rytinė saulė, tik kiek stabdė tvankokas oras.

K. Saltanovič tai buvo jau šeštasis startas pasaulio čempionatuose ir ji pagal šį rodiklį pasivijo Sonatą Milušauskaitę bei Austrą Skujytę. 2009 ir 2011 metais ji buvo aštunta - tai aukščiausios mūsų ėjikų pasaulio čempionatuose užimtos vietos.

B. Virbalytė iki šiol buvo dalyvavusi dviejuose čempionatuose, o geriausią vietą užėmė 2009 metais Berlyne, kuomet finišavo 24-a.

N. Aidietytės vienintelis pasirodymas buvo nesėkmingas - prieš dvejus metus Daegu ją diskvalifikavo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)