Nepasisekė vaikinų porinę keturvietę irklavusiems Armandui Kalmeliui, Dovydui Nemeravičiui, Lukui Virganavičiui bei Linui Bernotui, kurie trečiame paguodos plaukime aplenkė tik vienus varžovus ir liko ketvirtoje vietoje bei toliau tęs kovą tik C/D grupių pusfinalyje.

Ketvirtadienį ryte pirma iš lietuvių atrankos varžybose startavo aštuonvietės su vairininku įgula - Jonas Mockevičius, Tautvydas Vaitkūnas, Jurgis Jurgilevičius, Mantas Muliuolis, Saulius Ilonis, Gediminas Girdvainis, Mantas Malakauskas, Rokas Gedrimas ir Dovydas Donskis. Trečiame atrankos plaukime Lietuvos irkluotojai 2000 m distanciją įveikė per 6 minutes 17,91 sekundės ir, aplenkę Danijos (6:34,69) bendraamžius, užėmė trečią vietą bei pateko į pusfinalį.

Lietuvos vaikinų aštuonvietė

Nesėkmingai paguodos plaukimuose startavo pirmos dvi Lietuvos įgulos: vaikinų pavienė keturvietė (Povilas Poškus, Simonas Gedmontas, Matas Lukoševičius, Petras Poškus) savo plaukime liko šešta ir tęs kovą C finale (dėl 13-18 vietų), o vaikinų pavienė dvivietė (Povilas Stankūnas ir Tomas Rakauskas) pirmame paguodos plaukime tenkinosi ketvirta pozicija ir toliau varžysis tik E finale (dėl 19-22 vietų).

Penktadienį irkluotojų iš viso pasaulio laukia likę paguodos plaukimai, ketvirtfinalio ir pusfinalio startai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)