Dviratininkas čempionate varžysis dviejose dviračių treko rungtyse – sprinto ir keirino. Keirino rungtyje S. Jonauskas varžysis rugpjūčio 8 d., o sprinto – rugpjūčio 10-11 d. dienomis. Būtent sprinto rungtyje treneris iš S. Jonausko tikisi geriausio pasirodymo.

„Matysime, kaip seksis, bet, aišku, labai norėtume parvežti Lietuvai medalį. Svajūnas nusiteikęs kovoti, pasiruošimas praėjo puikiai, jokių nesklandumų nebuvo. Viskas vyksta pagal planą, o toliau jau vietoje žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Mums kiek nepatogus varžybų tvarkaraštis – jos prasideda nuo keirino, o mums patogiau būtų, kad prasidėtų nuo sprinto. Būtent sprinto rungtyje tikimės geriausių rezultatų. Keirino rungtyje Svajūnui dar kiek trūksta patirties, tačiau esu tikras, kad jis abiejose rungtyse kovos iki pabaigos“, – sako S. Jonausko treneris D. Leopoldas.

Nors S. Jonausko karjera prasidėjo vos prieš porą metų, vaikinas savo sąskaitoje jau turi skambių pergalių, iš kurių didžiausia – prieš mėnesį Portugalijoje vykusiame vykusiame Europos jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionate iškovotas sidabro medalis. S. Jonauskas jaunių sprinto lenktynių finale tik po atkaklios kovos 1:2 nusileido vokiečiui Maximilianui Dornbachui. Tuomet kvalifikacinėse varžybose S. Jonausko laikas buvo geriausias iš visų čempionato dalyvių, o ir finale M. Dornbachui pralaimėta tik po atkaklios kovos: vaikinas iš pradžių netgi pirmavo 1:0.

Prieš pasaulio čempionatą S. Jonauskas sako besijaučiantis puikiai ir pabrėžia, kad jo tikslas – pasirodyti kuo geriau. S. Jonauskas – vienintelis Lietuvos atstovas šiame pasaulio čempionate.

Dviračių sportu vaikinas, kilęs iš Skuodo rajono, užsiima tik dvejus metus, o treką pasirinko dar vėliau.

„Svajūnas labai greitai užaugo. Mes kartu su juo treniruojamės tik kiek daugiau negu metus. Jis sparčiai progresuoja nuo pat pradžių ir dar nesustojo progresuoti, savo galimybių ribų tikrai nepasiekė. Jis yra stiprus, galingas vaikinas, tai, kad rimtai dviračių sportu užsiimti pradėjo neseniai, jam problemų nesukelia. Jis turi charakterį ir kovoja iki galo“, – sakė treneris D. Leopoldas.

Nuo kitų metų S. Jonauskas ims dalyvauti suaugusiųjų dviračių treko varžybose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją