Mišrių porų rungtyje, šaudant paprastais lankais, Vitalija Zeleniūtė ir Vladimiras Mosinas surinko 1080 taškų ir pagerino šalies čempionatų kvalifikacijos rekordą, o dvikovoje dėl pirmos vietos su 133 taškais nugalėjusi Delijos Lekstutytės ir Juozo Sedlecko porą taip pat tapo šalies rekordo autore.

Asmeninėse moterų varžybose, šaudant paprastais lankais, čempione tapo Vitalija Zeliūnytė, finalo dvikovoje 6:0 nugalėjusi Delija Lekstutytę. Mače dėl bronzos medalio Vilija Zeliūnytė 6:2 įrodė savo pranašumą prieš Aušrinę Raukštutę.

Paprastų lankų vyrų grupėje čempiono vardą iškovojo Nerijus Švedas, finale 7:3 nugalėjęs Mindaugą Junevičių. Trečią vietą iškovojo Juozas Sedlickas, mažajame finale 6:2 įveikęs Vladimirą Mosiną.

Šaudant olimpiniais lankais vyrų grupėje, puikiai pasirodė Vilniaus miesto „Sietyno“ sporto mokyklos lankininkai Adamas ir Adrianas Kovalevskiai. Dvikoje dėl Lietuvos čempiono vardo Adrianas Kovalevskis 6:2 nugalėjo Klaipėdos atstovą Lenardą Bernotą, o Adamas Kovalevskis dvikovoje dėl trečios vietos įveikė Kauno miesto jaunalietuvių sporto organizacijos sportininką Aidą Liaudanską.

Olimpinių lankų vyrų komandų rungtyje pirmą vietą iškovojo Vilniaus LSK pirma ekipa, finale 209-198 nugalėjusi „Kauno lankininkų“ klubo atstovus. Trečia vieta atiteko Vilniaus LSK antrai komandai.

Skriemulinių lankų vyrų grupėje Lietuvos čempiono vardą iškovojo Kauno šaudymo iš lanko asociacijos atstovas Vladas Šigauskas, finale 146:142 įveikęs Vilniaus miesto „Sietyno“ sporto mokyklos lankininką Vilių Švedą. Bronzą iškovojo Mantas Masiulis iš Šiaulių, mažajame finale 143:137 nugalėjęs Marių Grigaravičių iš Utenos.

Skiemulinių lankų moterų grupėje čempione tapo Jelena Babinina iš Kauno šaudymo iš lanko asociacijos. J. Babinina finalo dvikovoje 140:139 palaužė Julijos Oleksejenko iš Latvijos pasipriešinimą. Kovoje dėl bronzos Asta Grigaravičienė iš Utenos 142:141 įveikė alytiškę Inga Kizeliauskaitę.

Šaudant skriemuliniais lankais mišrių porų rungtyje čempionais tapo kauniečiai V. Šigauskas ir J. Babinina, finale 152:143 nugalėję Marių ir Asta Grigaravičius iš Utenos. Trečia vieta atiteko I. Kizeliauskaitėi ir Ugniui Timinskui iš Alytaus.

Komandų rungtyje šaudant skriemuliniais lankais, čempionų vardus iškovojo Utenos lankininkai, finale 215-209 įveikę Vilniaus LSK klubo atstovus. Kovoje dėl bronzos Kauno sportininkai 209:193 įveikė Alytaus lankininkus.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją