Varžybose dalyvauja 32 poros pajėgiausių Europos paplūdimio tinklininkių iš 15 šalių, pagal reitingą suskirstytų į 8 grupes po 4 komandas. Jų tarpe ir pajėgiausios Lietuvos paplūdimio tinklininkės - Ieva Dumbauskaitė ir Monika Povilaitytė.

Lietuvaitės, patekusios į F grupę ir turinčios 27 reitingą tarp visų varžybų dalyvių, pirmame mače susitiko su grupės favoritėmis rusėmis Jevgenija Ukolova ir Jekaterina Chomiakova (6 reitingas) ir po 32 min. trukusios kovos pralaimėjo rezultatu 0:2 (17:21, 18:21).

Kitame grupės susitikime vokietės Victoria Bieneck ir Julia Grossner (11 reitingas) per 31 min. rezultatu 2:0 (21:16, 21:17) įveikė porą iš Italijos - Gretą Cicolarį ir Silvia Costantinį (22 reitingas).

Trečiadienį I.Dumbauskaitė ir M.Povilaitytė susitiks su duetu iš Vokietijos.

Iš kiekvienos grupės į kitą etapą pateks po tris geriausias poras.

Lietuvos tinklinio federacijos prezidentas ir merginų treneris Marius Vasiliauskas sakė, kad vien patekimas į tokio masto turnyrą yra didelis pasiekimas, o bent viena pergalė būtų labai geras rezultatas.
Treneris taip pat tikisi, kad įgyta patirtis rungtyniaujant su pajėgiausiomis pasaulio paplūdimio tinklininkėmis šiame Europos čempionate ir prieš tai vykusiame pasaulio čempionate Lenkijoje, leis merginoms sėkmingai pasirodyti Europos U-20 čempionate, kuris rugpjūčio 8-11d. vyks Vilniuje.