Nors artimieji nespėjo atkakti į pirmadienio rytą vykusias 100 m plaukimo krūtine rungties atrankos varžybas, su kaupu atsigriebti jie galėjo per pusfinalio plaukimą. Antrą kartą iš eilės savo asmeninį pasiekimą pagerinusi R. Meilutytė kartu nušlavė pirmą šiame čempionate pasaulio rekordą.

Dar prieš plaukimą sportininkės senelė neabejojo, kad planetos pirmenybės Lietuvos rinktinės pažibai bus sėkmingos.

„Žinoma, o kaip kitaip! Ar jaudinuosi? Na, taip, bet tik truputį“, – nerimo neprisileido A. Meilutienė, pernai iš tribūnų sekusi ir auksinį anūkės pasirodymą olimpiniame Londone.

Plaukikės benefisą „Palau Sant Jordi“ arenoje stebėjo ir buvęs olimpietis, dabar premjero patarėjo sportui pareigas einantis Vytautas Janušaitis bei Lietuvos plaukimo federacijos (LPF) prezidentas Tomas Kučinskas. Tuo tarpu 16-metės atletės tėvas Saulius Meilutis į Barseloną turėtų atvykti po dienos.

Papildyti savo sparčiai augančią trofėjų galeriją planetos pirmenybių 50 m baseine aukso medaliu R. Meilutytė bandys antradienį, 20.48 val Lietuvos laiku.

Lietuvė laikoma ir perpus trumpesnės distancijos favorite. 50 m plaukimo krūtine rungties finalas vyks sekmadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)