Trečią nesėkmę čempionate patyrė ir pasirodymą grupės varžybose baigė pirmenybių debiutantė pajėgiausia Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė bei Monika Povilaitytė. Trečiadienį trečiajame E grupės turnyro susitikime tik 40-os pagal skirstymą lietuvės po 32 minučių kovos 0:2 (20:22, 14:21) nusileido pirmąją pergalę iškovojusiai ir galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas išsaugojusiai antrajai Nyderlandų porai - Jantinei van der Vlist ir Marloes Wesselink (29 reitingas).

Nepatyrusios pergalės džiaugsmo I. Dumbauskaitė ir M. Povilaitytė liko ketvirtos grupėje bei nepateko į atkrintamąsias varžybas. Tinklininkių treneriai Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla prieš čempionatą labai atsargiai vertino savo auklėtinių galimybes. Jie teigė, kad viena pergalė grupės varžybose ar patekimas į kitą etapą, būtų labai geras rezultatas, o svarbiausias tikslas - kaupti tokio rango varžybų patirtį ir grūdinti charakterį.
Ieva Dumbauskaitė (fivb.org nuotr.)
Jantine van der Vlist ir Marloes Wesselink (fivb.org nuotr.)

E grupės turnyrą laimėjo penktąjį reitingą turinčios grupės favoritės Katrin Holtwick ir Ilka Semmler iš Vokietijos, kurios Londono olimpinėse žaidynėse užėmė devintąją vietą. Trečiadienį lemiamoje dvikovoje vokietės 2:1 (23:21, 15:21, 16:14) įveikė dvidešimtąją pagal skirstymą pirmąją Australijos porą Louisę Bawden ir Taliquą Clancy.

Galutinė E grupės turnyro lentelė (vieta, duetas, pergalės, pralaimėjimai, setų santykis, taškų santykis setuose, taškai):

1.Holtwick-Semmler (Vokietija)306:1138:1216
2.Bawden-Clancy (Australija)215:2141:1175
3.Van der Vlist-Wesselink (Nyderlandai)122:4112:1194
4.Dumbauskaitė-Povilaitytė030:693:1273

Į kitą varžybų etapą pateks po dvi stipriausias kiekvienos grupės komandas ir aštuonios geriausios iš trečiąsias vietas užėmusių savo grupėse ekipų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)