Komandos sudėtyje tokie jaunieji talentai kaip 2010 m. pasaulio jaunimo čempionato Monktone aukso laimėtojas diskininkas Andrius Gudžius ir šuolių į aukštį vicečempionė Airinė Palšytė bei 2012 m. pasaulio jaunimo čempionato Barselonoje antros vietos laimėtoja bei šalies rekordininkė trišuolininkė Dovilė Dzindzaletaitė.

Pastarosios sportininkės šį sezoną turėjo šiokių tokių trukdžių dėl traumų, bet yra pasirengusios kovoti dėl aukščiausių vietų.

„Šios varžybos - svarbiausios mano amžiaus grupės varžybos šią vasarą, tačiau tikiuosi įvykdyti ir normatyvą į pasaulio čempionatą. Stengiuosi šį vasaros sezoną nesiblaškyti po komercinius startus ir kauptis rimtoms varžyboms“, - sako žiemos sezoną praleidusi A. Palšytė.

Ji šį sezoną turėjo tik du startus. Paskutinis buvo Europos komandiniame čempionate Kaune, kuriame sportininkė, įveikusi 1.88 m aukštį, užėmė antrąją vietą.

„Nuo Londono olimpinių žaidynių nedalyvavus jokiose varžybose nėra lengva psichologiškai, - dalinasi sportininkė. – Visgi aukštis labiau psichologinė rungtis, tad norint laimėti medalį teks gerokai padirbėti su savimi. Jei varžybose pavyktų įvykdyti normatyvus, būtų galima tikėtis ir prizinės vietos, nors konkurentės šiemet tikrai stiprios“.

Europos iki 23 metų geriausių lengvaatlečių sąrašuose A. Palšytė su savo sezono rezultatu šiuo metu dalinasi 6-8 vietas. Po mikrotraumos atsigaunanti D. Dzindzaletaitė - 4-oje pozicijoje.

„Viskas labai susimaišė dėl mano kojos traumos, tad teko truputėlį ilsėtis, nors poilsis tik į naudą. Šiuo metu nieko neskauda ir viskas priklausys nuo to, ar sėkmė tą čempionato dieną bus mano pusėje“, - sako ir į pasaulio čempionatą bandysianti pakliūti D. Dzindzaletaitė.

Nemažai vilčių dedama ir į 4x100 m vaikinų estafetinį bėgimą. Dauguma komandos narių jau startavo 2011 m. Europos jaunimo čempionate Taline, kur užėmė 4-ąją vietą.

Sprinterių grupėje stipriausi Lukas Gaudutis ir Kostas Skrabulis. Jie praeitą savaitę Šveicarijoje vykusiose varžybose įvykdė čempionato normatyvą 100 m rungtyje.

„Europos iki 23 metų čempionatas tikrai labai svarbus startas, vis dėlto susirinks visi stipriausi mano amžiaus Europos sportininkai. Aišku, Lietuvos čempionatas taip pat gana svarbus, nes dar nei karto negalėjau ten pasireikšti dėl vis kamavusių traumų ar klaidų“, - sako trenerės Ingos Juodeškienės auklėtinis L. Gaudutis, šį sezoną jau kelis kartus gerinęs savo asmeninius pasiekimus 100 m ir 200 m rungtyse.

Komandos sudėtyje 21 sportininkas – 13 vaikinų ir 8 merginos. Dauguma jų į Tamperę išskrenda jau liepos 9 d. Rezultatus realiu laiku galėsite sekti lengvoji.lt internetiniame puslapyje.

Vaikinai

1. Lukas Gaudutis (100 m, 4x100 m)
2. Kostas Skrabulis (100 m, 4x100 m)
3. Tomas Vitonis (šuolis į tolį)
4. Šarūnas Banevičius (rutulio stūmimas)
5. Mantas Jusis (rutulio stūmimas)
6. Marius Šilenskis (rutulio stūmimas)
7. Andrius Gudžius (disko metimas)
8. Tomas Juknevičius (kūjo metimas)
9. Genadij Kozlovskij (20 km sportinis ėjimas)
10. Artur Mastianica (20 km sportinis ėjimas)
11. Žilvinas Glodenis (4x100 m)
12. Ugnius Savickas (4x100 m)
13. Domantas Žalga (4x100 m)

Merginos

1. Eva Misiūnaitė (400 m)
2. Rasa Batulevičiūtė (800 m)
3. Monika Juodeškaitė (5000 m)
4. Irma Mačiukaitė (400 m b/b)
5. Airinė Palšytė (šuolis į aukštį)
6. Dovilė Dzindzaletaitė (trišuolis)
7. Laura Gedminaitė (rutulio stūmimas)
8. Giedrė Kupstytė (ieties metimas)

Europos čempionate dalyvaus 45 šalių atstovai - 559 vyrai ir 438 moterys. Jau paskelbtas dalyvių sąrašas.