Raseiniškė Ona Babonienė vienintelė moteris europietė, kuriai įteiktas šis garbingas apdovanojimas. TOK teikia šešis apdovanojimus: vieną pasaulinį ir penkis kontinentinius. Pasaulio apdovanojimui nominuota katarietė Ms Ahlam Mubarak Al Mana. Na, o Europos – O. Babonienė.

Ceremonijoje, vykusioje Lozanos "Royal Palace" viešbutyje, dalyvavo kadenciją baigiantis TOK prezidentas Jaquesas Rogge'as, TOK nariai, Moterų ir sporto komisijos pirmininkė Anita De Frantz, kandidatai į TOK prezidento postą Tomas Bachas (Vokietija), Sergejus Bubka (Ukraina), C.K.Wu (Taivanis), Richardas Carrionas (Puerto Rikas) ir Denis Oswaldas (Šveicarija).

Ona Babonienė visą gyvenimą paskyrė sportui ir ypatingą dėmesį skyrė moterų bei moksleivių sportui. Kilusi nuo Raseinių, šiuo metu moteris... kovoja, kad būtų atkurtas Lietuvos moksleivių ir studentų sporto centras, kurį ankstesnės valdžios uždarė....

Kukli, savo darbais pelniusi autoritetą 63-ejų metų moteris siekia įrodyti, kad sportas suteikia daug galimybių ne tik tobulėti, bet ir kovoti su negandomis. „Buvau maloniai nustebinta, kad mano darbas taip aukštai įvertintas“, - sakė laureatė.

O. Babonienė pirmą kartą lankėsi TOK būstinėje, susitiko su visų kontinentų laureatėmis, vakarieniavo su TOK prezidentu Jacquesu Rogge‘u. O pirmieji jos pasveikinti atskubėjo Europos OK prezidentas Patrickas Hickey ir Ženevoje reziduojantis JT biuro ir kitų Tarptautinių organizacijų Ženevoje ambasadorius Rytis Paulauskas bei Lozanoje esantys AIPS jaunieji reporteriai...