Antrąją nesėkmę patyrė pirmenybių debiutantė pajėgiausia Lietuvos pora Ieva Dumbauskaitė bei Monika Povilaitytė. Antradienį antrajame E grupės turnyro susitikime tik 40-os pagal skirstymą lietuvės po 34 minučių kovos 0:2 (19:21, 7:21) nusileido antrąją pergalę iškovojusiai dvidešimtąjį reitingą turinčiai pirmajai Australijos porai Louisei Bawden ir Taliquai Clancy.

Grupės varžybas Lietuvos merginos baigs trečiadienį maču dėl trečiosios vietos grupėje su antrąja Nyderlandų pora - Jantine van der Vlist ir Marloes Wesselink (29 reitingas), kuri antradienį 0:2 (17:21, 15:21) pralaimėjo penktąjį reitingą turinčioms grupės favoritėms Katrin Holtwick ir Ilka Semmler iš Vokietijos, kurios Londono olimpinėse žaidynėse užėmė devintąją vietą.

Antrąsias pergales grupėse iškovojusios Australijos bei Vokietijos paplūdimio tinklininkės užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas.

E grupės turnyro lentelė (vieta, duetas, pergalės, pralaimėjimai, setų santykis, taškų santykis setuose, taškai):

1.Bawden-Clancy (Australija)204:085:634
2.Holtwick-Semmler (Vokietija)204:084:654
3.Van der Vlist-Wesselink (Nyderlandai)020:469:852
3.Dumbauskaitė-Povilaitytė020:459:842

Į kitą varžybų etapą pateks po dvi stipriausias kiekvienos grupės komandas ir aštuonios geriausios iš trečiąsias vietas užėmusių savo grupėse ekipų.

Tinklininkių treneriai Marius Vasiliauskas ir Tadas Donėla prieš čempionatą labai atsargiai vertino savo auklėtinių galimybes. Jie teigė, kad viena pergalė grupės varžybose ar patekimas į kitą etapą, būtų labai geras rezultatas, o svarbiausias tikslas - kaupti tokio rango varžybų patirtį ir grūdinti charakterį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)