Išvakarėse įveikusi visas varžoves 200 m distancijoje, sekmadienį Lietuvos sprinterė triumfavo ir 100 m bėgime. A. Šerkšnienė finale sugaišo 11,69 sekundės ir 0,25 sekundės aplenkė antroje vietoje likusią šveicarę Michellę Cueni.

Trečia liko kitą Šveicarijos sprinterė Joelle Curti - 12,16 sekundės.

Vyrų 100 m bėgimo rungties finale sugaišęs 10,68 sekundės trečias finišavo Kostas Skrabulis. Greičiau už lietuvį finale bėgo tik Titus Kafunda (10,43 sek.) iš Zambijos bei Suganthanas Somasundaramas (10,62 sek.) iš Šveicarijos.

Šeštadienį trečiąją vietą 200 m nuotolyje užėmė Lukas Gaudutis.

Sėkmingi jaunųjų Lietuvos lengvaatlečių startai Vokietijoje

Geriausi Europos ir kitų pasaulio šalių jaunieji lengvaatlečiai šį savaitgalį susirinko Mannheime (Vokietija) į 20-ąsias tarptautines "Bauhaus Junioren-Gala" varžybas. Beveik 500 sportininkų iš 22 šalių pasitikrino savo pasirengimą Europos jaunimo čempionatui Rietyje (Italija) ir pasaulio jaunių čempionatui Donecke (Ukraina).

Dalyvių sąrašuose buvo ir 7 lietuviai: Liveta Jasiūnaitė (ietis), Paulius Žabinskas (rutulys), Modesta Morauskaitė (400 m bėgimas), Gintarė Nesteckytė (aukštis), Ieva Zarankaitė (diskas), Jogailė Petrokaitė (tolis) bei Adrijus Glebauskas (aukštis).

Praėjusiais metais šias varžybas laimėjo Dovilė Dzindzaletaitė, kurios rezultatas trišuolyje - 13,72 m - yra antras per visą "Junioren-Gala" istoriją, o Gintarė Nesteckytė (1,83 m) buvo trečia.

Šių metų "Junioren-Gala" lietuviams buvo kaip niekad sėkmingos.

Modesta Morauskaitė tapo šių varžybų nugalėtoja - 54,08 sekundės. Jos rezultatas vos 0,01 sekundės blogesnis už asmeninį rekordą.

Asmeninį rekordą pasiekė ir Paulius Žabinskas, trečiu bandymu nustūmęs rutulį 18,53 m ir tai jam užtikrino antrą vietą.

Liveta Jasiūnaitė užėmė penktą vietą (49,28 m).

Pirmos dvi sekmadienį rungtyniavusios lietuvaitės iškovojo pirmąsias vietas: Gintarė Nesteckytė laimėjo šuolius į aukštį (1,81 m), o Ieva Zarankaitė - disko metimą (50,47 m).

Asmeninį rekordą ir geriausią Lietuvos sezono rezultatą pagerino Jogailė Petrokaitė, nušokusi į tolį 6,27 m. Ji užėmė šeštą vietą.

Adrijus Glebauskas įveikė 2,15 m aukštį, pagerino asmeninį rekordą ir buvo trečias.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją