Pirmą dieną sėkmingai pasirodę lietuviai ir antrą išsilaikė lyderių gretose. Mūsiškiai įvykdė Lietuvos lengvosios atletikos federacijos iškeltą tikslą ir pateko į I lygą. Lietuviai surinko 209 taškus ir užėmė 2-ą vietą. Nugalėtojais tapo Slovėnijos lengvaatlečiai surinkę 221 tašką. Trečioje vietoje liko serbai, kurie surinko 192 taškus. Toliau rikiuojasi: Kroatija (178,5), Danija (171,5), Austrija (161), Kipras (155), Izraelis (150). Paskutinės dvi komandos iškrenta į žemesnį divizioną.

1-2 vietas užėmusios komandos pateko į I lygą, o paskutinės dvi iškrito į žemesnę. Europoje yra keturios lengvosios atletikos lygos: Elito lyga, I lyga, II lyga ir III lyga.

7 taškus Lietuvos rinktinei surinko Sonata Tamošaitytė. Bėgikė 100 metrų rungtyje su barjerais distanciją įveikė per 13,63 sekundžių ir užėmė antrąją vietą. S.Tamošaitytė pagerino šalies sezono geriausią rezultatą. Pirmą vietą užėmė slovėnė Marina Tomič, o trečia liko kroatė Marina Banovič.

„Sunkiai šiandien jaučiausi, nežinau, kas nutiko, - po finišo teigė S. Tamošaitytė. – Oras buvo labai tinkamas, nors vėjas šiek tiek sukosi, tačiau viskas gerai. 7 iškovoti taškai nėra blogai, manau, padariau viską, ką galėjau. Slovėnė buvo lyderė, o mano rezultatas antras buvo ir prieš bėgimus. Aukščiau bambos neiššoksi. Po šeštadienio estafetinio bėgimo kojos tokios pavargusios buvo, gal ne tiek pavargusi jaučiausi, bet išsekino buvimas stadione“.

Pergalės nepavyko iškovoti sezono lyderei Natalijai Piliušinai. Lietuvos rinktinės narė 1500 m bėgimo rungtyje distanciją įveikė per 4,26,83 minutes ir užėmė antrąją vietą. Nuo nugalėtojos Amelos Terzič N. Piliušina atsiliko 10 šimtųjų sekundžių. Trečia liko Kipro atstovė Natalia Evangelidou.

„Nesidžiaugiu savo pasirodymu, vyko taktinė kova, bėgome tikrai lėtai ir pralaimėjau. Per daug pasitikėjau savo finišu, - po bėgimo teigė N. Piliušina. – Mano sezono rezultatas buvo geriausias, tačiau asmeninis rekordas tik trečias. Daugeliui sportininkių sezonas tik prasideda. Nedaug trūko. Padariau klaidą, kai likus 200 metrų praleidau varžovę į priekį, tada reikėjo gaudyti ir pritrūko. Nesidžiaugiu pasirodymu, tikėjausi laimėti“.

Puikiai vyrų 3000 metrų kliūtinio bėgimo rungtyje pasirodė Justinas Beržanskis. Lietuvos sportininkas distanciją įveikė per 8,45,36 minutes ir ne tik užėmė antrąją vietą, bet ir pagerino savo asmeninį rezultatą. Pirmas finišavo danas Ole Hesselbjergas, o trečias liko slovėnas Blažas Gradas.

„Puikiai pasirodžiau, pagerinau asmeninį rekordą 13 sekundžių. Tai kas gali būti geriau, - klausė J. Beržanskis. – Tikėjau savo galimybės, tik reikėjo varžovų. Visą sezoną ruošiausi tam. Ir dabar nėra pati geriausia sportinė forma, ją tikiuosi įgyti iki Universiados. Gaila, kad ne pirmas. Tačiau ir asmeninis rekordas, ir pirma vieta jau būtų per daug“.
7 taškus Lietuvai iškovojo ir šiuo metu daugiau trenere dirbanti Austra Skujytė. Lietuvė rutulio stūmimo rungtyje rutulį nustūmė 16,52 metrų ir užėmė antrąją vietą. A.Skujytė pagerino Lietuvos sezono rezultatą. Pirmą vietą iškovojo kroatė Valentina Mužarič, o trečia liko Izraelio sportininkė Annastasia Muchkajev.

„Vertinu savo pasirodymą neblogai, esu patenkinta, - po rungties tikino A. Skujytė. – Nugalėtoja stipri, jos asmeninis sezono rezultatas 18,50 metrų. Man jau labai reikėjo būt gerai pasiruošusiai, jog tiek stumti. Manos pačios sportinė forma nėra pati geriausia, nelabai ruošiausi. Dabar esu daugiau trenerė nei sportininkė. Džiugu, kad pavyko tuos 7 taškelius iškovoti. Manau, galime patekti į I lygą“.

Trečią kartą S. Dariaus ir S. Girėno stadione startavusi Lina Grinčikaitė ir vėl neapvylė. Sprinterė 200 metrų rungtyje distanciją įveikė per 23,39 sekundes, užėmė antrąją vietą ir iškovojo 7 taškus. L. Grinčikaitė pagerino Lietuvos sezono rezultatą. Nugalėjo kiprietė Eleni Artymata, o trečią vietą užėmė Izraelio sportininkė Olga Lenskiy.

„Šiandien buvo sunkiau, nes mano pagrindinė rungtis yra 100 metrų bėgimas, o 200 metrų normaliai teko bėgti prieš ketverius metus. Ši rungtis ilgesnė, sudėtingesnė. Buvo geros varžovės, lyderė bėgo Pekino olimpinių žaidynių finale, tai turėjau į ką lygiuotis. Jautėsi jau ir nuovargis, tai mano trečias bėgimas. Manau, kad pasirodžiau gerai, nes nesu dar geriausiose sportinėje formoje“, - kalbėjo L. Grinčikaitė.

Vyrų 200 metrų bėgimo rungtyje trečias finišavo sprinteris Egidijus Dilys. Jis Lietuvai surinko 6 taškus. E. Dilys distanciją įveikė per 21,27 sekundę ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Moterų 5000 metrų bėgime antrą vietą užėmė ir 7 taškus surinko Vaida Žūsinaitė. V. Žūsinaitė distanciją įveikė per 16,16,42 minutes ir pasiekė geriausią šalies sezono rezultatą. Antra liko ir 7 taškus taip pat iškovojo šuolininkė į aukštį Airinė Palšytė. Lietuvė peršoko kartelę iškelta į 1,88 m aukštį ir pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Trečią vietą užėmė ir šuolininkė į tolį Jogailė Petrokaitė. Lietuvė nušoko 6,16 metrus ir iškovojo 6 taškus.

Sėkmingai pasirodė ir lietuvių moterų estafetės komanda. Moterų 4x400 metrų bėgimo rungtyje Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė, Agnė Šerkšnienė distanciją įveikė per 3,35,11 ir užėmė pirmą vietą.

Sekmadienio varžybose apsilankė ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė bei žymus krepšinio treneris ir buvęs Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Lietuvių pasirodymai:

Moterys:

Kūjio metimas. Natalija Gudauskienė 8 vieta. 41,18 m
100 m bėgimas su barjerais. Sonata Tamošaitytė 2 vieta. 13,63 sek.
Šuolis į aukštį. Airinė Palšytė 2 vieta. 1,88 m
1500 m bėgimas. Natalija Piliušina 2 vieta. 4,26,83 min.
Rutulio stūmimas. Austra Skujytė 2 vieta. 16,52 m
200 m bėgimas. Lina Grinčikaitė 2 vieta. 23,39 sek.
Šuolis į tolį. Jogailė Petrokaitė 3 vieta. 6,16 m
5000 m bėgimas. Vaida Žūsinaitė 2 vieta. 16,16,42 min.
4x400 m bėgimas. Eva Misiūnaitė, Eglė Balčiūnaitė, Modesta Morauskaitė, Agnė Šerkšnienė 1 vieta. 3,35,11 min.

Vyrai:

Šuolis su kartimi. Benas Kentra 7 vieta. 4,40 m
110 m bėgimas su barjerais. Artūras Janauskas 7 vieta. 14,58 sek.
Trišuolis. Andrius Gricevičius 7 vieta. 15,24 m
Disko metimas. Andrius Gudžius 4 vieta. 55,98 m
800 m bėgimas. Mindaugas Striokas 8 vieta. 1,54,09 min.
3000 m kliūtinis bėgimas. Justinas Beržanskis 2 vieta. 8,45,36 min.
Ieties metimas. Edis Matusevičius 4 vieta. 66,61 m
200 m bėgimas. Egidijus Dilys 3 vieta. 21,27 sek.
3000 m bėgimas. Šarūnas Mockus 8 vieta. 8,43,55 min.
4x400 m bėgimas. Artūras Janauskas, Gediminas Kučinskas, Žilvinas Adomavičius, Mantas Rainys 7 vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)