Po pirmosios dienos pirmauja Slovėnijos komanda (125 taškai), mūsiškiai atsilieka šešiais taškais ir žengia antri, o trečioje vietoje - Serbija (102 taškai).

1-2 vietas užėmusios komandos pateks į I lygą. Tokį tikslą mūsų šalies rinktinei yra iškėlusi ir Lietuvos lengvosios atletikos federacija.

Oficialiame varžybų atidaryme dalyvavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas, Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus patarėjas sportui Vytautas Janušaitis, Europos lengvosios atletikos Tarybos delegatė ir buvusi garsi Rumunijos sportininkė Gabriela Szabo ir Lietuvos lengvosios atletikos federacijos prezidentas Eimantas Skrabulis.

„Džiaugiuosi, kad lengvaatlečiai jau kelintus metus aukščiausio lygio varžybose gali dalyvauti Kaune. Manau, Kaunas pats sportiškiausias Lietuvos miestas“, - atidarymo ceremonijoje kalbėjo A.Kupčinskas.

Puikiai pasirodė ir 8 taškus Lietuvos rinktinei iškovojo Eglė Stašiūnaitė. Bėgikė 400 metrų su barjerais rungtyje distanciją įveikė per 57,75 sekundės ir sau už nugaros paliko danę Stiną Troest ir austrę Vereną Menapace. E.Staišiūnaitė pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

„Savo pasirodymą vertinu gana gerai, tai tik antrasis mano startas šį sezoną, - teigė E.Staišiūnaitė. - Nors šiek tiek trukdė vėjas, tačiau viskas gerai. Džiaugiuosi pirma vieta. Tikėjausi, kad galiu būti greičiausia. Viso bėgimo metu nejaučiau, kad varžovės gali mane aplenkti. Dalyvauju namuose, prie savų žiūrovų. Labai smagu“.

Pirmąją vietą iškovojo ir Eglė Balčiūnaitė. Lietuvė 800 metrų moterų bėgimo rungtyje distanciją įveikė per 2 minutes 3,05 sekundes, užtikrintai nugalėjo ir iškovojo 8 taškus. E.Balčiūnaitė antroje vietoje paliko Kipro atstovę Natalią Evangelidou, o trečia liko serbė Amela Terzič.

„Geras pasirodymas, pirma vieta. Ką norėjome, tą ir pasiekėme, - po finišo kalbėjo E.Balčiūnaitė. – Asmeninio rezultato per daug neakcentavome, svarbu buvo iškovoti daug taškų. Oras buvo idealus. Gerai jaučiausi, turėjau dar rezervų. Nenorėjau anksčiau išsiveržti į priekį, kad nereiktų kitų konkurenčių „tempti“. Kuo daugiau tokių varžybų namuose, tai tuo geriau. Labai smagu, didelis palaikymas“.

Lina Grinčkaitė moterų 100 metrų bėgimo rungtyje pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. L.Grinčikaitė distanciją įveikė per 11,31 sekundžių ir iškovojo 8 taškus. Antra liko kiprietė Eleni Artymata, o trečia Slovakijos sportininkė Kristina Žumer.

„Pasiekiau geriausią sezono rezultatą, labai džiaugiuosi, - teigė L.Grinčikaitė. – Konkurentės buvo tikrai stiprios, nemačiau aiškios lyderės. Galima sakyti, jog S.Dariaus ir S.Girėno stadionas man sėkmingas. Europos jaunimo čempionato auksas, Europos taurės auksas, kitos prizinės vietos. Šeštadienį laukia dar vienas startas, reikės padirbėti“.

Savo varžovams vilčių nepaliko ir sprinteris Rytis Sakalauskas. Lietuvis 100 metrų distanciją įveikė per 10,44 ir iškovojo 8 taškus. S.Sakalauskas pasiekė geriausią Lietuvos sezono rezultatą. Antras liko kroatas Dario Horvatas, trečias – slovakas Janas Žumeras.

„Svarbiausia buvo pergalė, o ir oro sąlygos sprintui idealios, - kalbėjo R.Sakalauskas. – Pats savo pasirodymu nesu itin patenkintas, kurį laiką kamavo mini traumelės. Pergalę nulėmė visas mano pasirodymas, nebuvo išskirtinių dalykų. Vieni varžovai geriau startuoja, kiti finišuoja, o man viskas susideda. Smagu dalyvauti namuose, juk savi žiūrovai, draugai. Nereikia niekur važiuoti. Kol kas puikiai mums sekasi, bėgikai iškovoja pirmąsias vietas, tai, manau, galime patekti į pirmą lygą“.

7 taškus Lietuvai iškovojo disko metikė Zinaida Sendriūtė. Lietuvė antruoju bandymu diską nuskraidino 63,03 metrus ir užėmė antrąją vietą. Nugalėtoja tapo Kroatijos atstovė Sandra Perkovič, kuri diską nusviedė 65,77 metrus.

„Savo pasirodymą vertinu normaliai, - teigė Z.Sendriūtė. – Pūtė vėjas, o tai nepadėjo pasiekti geresnio rezultato. Užėmiau antrą vietą, manau, viskas gerai“.

Šuolininkas į aukštį Raivydas Stanys įveikė kartelę iškelta į 2,21 metrų aukštį ir užtikrintai tapo rungties nugalėjo. R.Stanys antroje vietoje paliko slovaką Rožle Prezelją, o trečias liko Izraelio sportininkas Dmitrijus Kroyeris.

„Esu nepatenkintas savo pasirodymu. Buvo labai didelis priešinis vėjas, - pasakojo R.Stanys. – Mane blaškė žiūrovai, rėkavo. Esu vienas iš tų nedaugelio, kuriems geriau startuoti kitose šalyse. Pas mus nėra sąlygų, čia danga per minkšta. Džiugu, kad tik surinkau 8 taškus. Čia juk komandinis čempionatas“.

Nepavejama buvo ir Agnė Šerkšnienė. Lietuvė 400 metrų bėgimo rungtyje distanciją įveikė per 52,81 sekundes ir taip pat iškovojo 8 taškus. A.Šerkšnienė sau už nugaros paliko slovakę Lioną Rebernik ir kroatę Anitą Banovič.

„Džiaugiuosi savo pasirodymu, nors nepasiekiau asmeninio rekordo, bet juk negali kasdien jo gerinti, - gerai nusiteikusi po finišo buvo A. Šerkšnienė. – Čia komandinės varžybos, tai svarbiausia buvo laimėti pirmą vietą. Šiandien mūsų bėgikams labai sėkminga diena, kiek bėgame tiek pirmų vietų. Manau, galime patekti į I lygą“.

8 taškus į Lietuvos rinktinės kraitį įdėjo ir šuolininkas į tolį Marius Rudys. M.Rudys nušoko 7,74 metrus ir pasiekė geriausią sezono Lietuvos rezultatą.

„Galėjo būti šiek tiek geriau, techninės klaidos pakišo koją, bet viskas gerai, - po pasirodymo teigė Marius Rudys. – Pergalė yra pergalė, iškovojome 8 taškus. Smagu, kad ir technikos rungčių atstovai gali pelnyti daug taškų (juokiasi, - red. past.). Padėjo šiandien ir žiūrovai“.

Varžybas stebėjo ir vienas geriausių visų laikų Lietuvos lengvaatlečių Virgilijus Alekna, kuris negalėjo dalyvauti dėl traumos. Sekmadienį nuo 14:30 val. čempionatas tęsis toliau.

***

Prieš Europos II diviziono čempionatą Lietuvos lengvosios atletikos federacijos (LLAF) prezidentas Eimantas Skrabulis sakė, kad pagrindinis tikslas - patekti į pirmą divizioną.

Komanda yra gerai sukomplektuota, nors trūksta dviejų lyderių, tačiau mums svarbus visos komandos pasirodymas. Kiekvienas sportininkas įneša savo indėlį į komandos taškų kraitį. Labai stipri mūsų moterų komanda. Jeigu Lietuvos komandą lydės sportinė sėkmė, tai mūsų rinktinė sugrįš ten kur jai vieta – į pirmą lygą“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)