Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius šokėjams įteikė simbolinį premijos čekį, o Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) generalinis direktorius Klemensas Rimšelis – medalius „Už sporto pergales“.

Sveikindamas „Žuvėdros“ šokėjus ir trenerius su šiais metais apgintu Europos čempionų titulu A. Butkevičiuspasidžiaugė, kad nuoseklus ir kruopštus darbas, vidinė stiprybė, harmonija ir susitelkimas duoda tokių rezultatų, kurie garsina mūsų šalį visame pasaulyje. „Linkiu, kad sportas, menas, grožis visada išliktų jūsų širdyse. Dėkoju už nuostabias pergales, laukiam jų ir ateityje“, – sakė premjeras.

Trenerė Ona Skaistutė Idzelevičienė padėkojo už pagerbimą ir nuoširdumą bei paramą rengiant šių metų Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių Europos čempionatą Lietuvoje.

„Norime padėkoti, kad nepamirštate mūsų įvertinti, kad suprantate, jog mūsų pergalė yra svarbi Lietuvai“, – sakė komandos šokėjas Donatas Blusis. 

Premiją šokėjų komandai Vyriausybė skyrė įvertinusi tai, kad ansamblio pirmoji komanda yra septynis kartus pasaulio ir devynis kartus – Europos  čempionė. Be to, šis ansamblis svariai prisideda prie sportinių šokių populiarinimo, šalies vardo reprezentavimo ir teigiamo šalies įvaizdžio formavimo pasaulyje. Premija kolektyvui skirta iš Kūno kultūros ir sporto departamentui valstybės biudžete patvirtintų bendrųjų asignavimų.„Žuvėdra“ I-os komandos šokėjai: Milda Meškytė, Lina Diktanaitė-Blusienė, Rūta Jonaitytė, Sigita Mačėnaitė, Audronė Bastytė, Viktorija Šutko, Viktorija Dubrovskaja, Kristina Timofejeva, Dmitrij Popov, Mantas Miškauskas, Vilius Ignatavičius, Ernestas Monginas, Justas Bareišis, Tomas Skurvydas, Marijus Skupeika, Donatas Blusis. Komandos treneriai: Ona Skaistutė Idzelevičienė, Romaldas Idzelevičius, Daina Bertulienė, Jūra Laivytė.

„Žuvėdros“ I-oji komanda šiemet gegužę iškovojo pirmą vietą Lotynų Amerikos sportinių šokių ansamblių Europos čempionate Vilniuje. Čempionate dalyvavo 16 ansamblių iš aštuonių valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)