„Ambersail“ visur atvyksta patys, kad ir kiek kilometrų tenka nuplaukti, o kiti buriuotojai savo jachtas gauna pristatytas prie starto linijos. Daug dėmesio skiriama „Tūkstantmečio odisėjai“, kai lietuviai plaukė aplink pasaulį.

„B&G“ teigia, kad Simonas Steponavičius ir visa „Ambersail“ įgula parodė, kad lietuviui turi tvirtą pagrindą tarptautinėse jachtų lenktynėse ir, kad kapitono laukia puikūs laikai, todėl visas pasaulis turėtų laukti kitų šios komandos žygių.

DELFI susisiekus su pačiu kapitonu, šis teigė, kad laimėjimo nesureikšmina.

„Žinoma, malonu. Tačiau tai yra visos komandos darbas ir pripažinimas, ne mano vieno. Visa komanda nusipelnė pagyrų, su kuria atlikome daugybę žygių ir sudalyvavome prestižinėse lenktynėse“, – DELFI pasakojo S. Steponavičius.

Buriuotojo teigimu, ši pergalė jo ateities planų nepakeis, o ir didesnio valdžios dėmesio nesitiki.

„Stebėkite ir viską patys pamatysite, planai per daug nesikeičia. Iš valdžios pagalbos nelaukiame, jie patys iš to gali pasidaryti reklamą. Žinoma, būtų neblogai gauti kokią paramą“.

Tuo tarpu Lietuvos buriuotojų sąjungos (LBS) prezidentas Naglis Nasvytis pasidžiaugė tokiu pripažinimu ir teigė, kad tokiai mažai valstybei kaip Lietuva – tai puikus pasiekimas.

„Tai yra vienetinis įvykis Lietuvos buriavimo istorijoje. Po tokių laimėjimų mūsų maža valstybė tampa vis žinomesnė jūrinių valstybių tarpe. Lietuva dabar figūruoja tarp dešimties geriausių Europos valstybių, kalbant šia tema“, – pokalbyje su DELFI pagyrų negailėjo N. Nasvytis.

„Ambersail“ po pasaulinių klajonių į Lietuvą grįžta šeštadienį. Jachtą planuojama naudoti kaip Baltijos „Volvo Ocean Race“ komandos treniruočių laivą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)