Visaginietis Romas Fridrikas (96 kg, 15 dalyvių) įveikė švedą Antoną Eureną ir baltarusį Vladimirą Aramcevą, rezultatu 4:0 nugalėjo vokietį Julianą Neumayerį, tačiau suklupo imtyje su rusu Achmedu Musajevu (0:7) ir tenkinosi bronzą.

Penktą vietą tarp 15 dalyvių svorio kategorijoje iki 84 kilogramų užėmė Eividas Stankevičius. Kaunietis įtemptoje kovoje pralaimėjo būsimam finalininkui Zakarijui Bergui (2:3) iš Švedijos, vėliau paguodos imtyje įveikė vokietį Alexanderį Tyschkowskį (3:0), tačiau dvikovą dėl trečios vietos pralaimėjo rusui Iljai Gudijevui (1:8).

Dar du imtynininkai pasirodė kukliau. Justas Petravičius (60 kg, 19 dalyvių) užėmė aštuntą vietą, o Artūras Macijevskis (66 kg, 28 dalyviai) liko tarp autsaiderių.

„Žinoma, džiaugiamės sidabro medaliu, kurį iškovojo Mantas. Tačiau antra vieta tik sausa statistika. Daug svarbiau, kad Mantas penktu ar šeštu bandymu galų gale įveikė stiprų ir nepatogų Baltarusijos sportininką. Prieš svarbius startus, kurie laukia vasarą, ši pergalė yra geras psichologinis užtaisas. Gerų žodžių nusipelnė R. Fridrikas. Kol kas jo galingam kūnui trūksta teisingos mąstysenos ant kilimo.

E. Stankevičius talentingas atletas, tik jis užsikonservavo jaunių amžiuje ir sunkiai laužo stereotipus. Jam laikas suvokti, kad jaunimo imtynės yra aukštesnio lygio ir vaikiški derinukai ant kilimo nepraeis. A. Macijevskiui reikia skubiai atsikratyti varžybų sindromo. Per treniruotes jis jautrus, puikiai reaguoja į varžovų veiksmus, o varžybų metu išsibalansuoja psichologiškai. Jauniausiam komandos nariui J. Petravičiui siekti aukštesnių rezultatų trukdo karštakošiškas elgesys", - auklėtinių pasirodymą turnyre trumpai komentavo jaunimo rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Tarptautiniame turnyre kovojo 113 imtynininkų iš 12 valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją