Sėkmingai varžybose pasirodė Hamburgo maratono nugalėtoja D. Lobačevskė. Sportininkė distanciją įveikė per 33 minutes ir 22,02 sekundes bei užėmė aukštą penktą vietą. Šis rezultatas – naujas asmeninis lengvaatletės rekordas.

„Aukštikalnėse jaučiuosi visai gerai, bet nemeluosiu – bėgti nelabai norėjau, nes kūnui norisi šiek tiek poilsio, – po finišo portalui SportIN.lt teigė D.Lobačevskė. – Stodama į startą galvojau, Diana, susiimk ir surimtėk, tik 25 ratukai ir viskas. Žinoma, po maratono bėgti 10 km man kaip sprintas. Pirmą kartą bėgau stadione su startukais ir išvis pirmą kartą šiemet bėgau stadione, nes Vilniuje treniruotis jame nebuvo galimybių. Rezultatu aš patenkinta, bet vieta – labiau“.

Ne taip sėkmingai varžybos susiklostė R. Kergytei. Lengvaatletė tarp finišavusių sportininkių liko paskutinė – 21-a. Distanciją ji įveikė per 36 minutes ir 52,64 sekundes.

Varžybų nugalėtoja tapo vokietė Sabrina Mockenhaupt (32 min. ir 13,64 sek.), 33 sekundėmis aplenkusi prancūzę Christelle Daunay. Trečią vietą užėmusi serbė Olivera Jevtič atsiliko 39 sekundėmis.