„Negalima sakyti, jog visi darbai jau baigti, dar ruošiamės ir dirbsime iki paskutinės minutės, - teigė Lietuvos lengvosios atletikos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Viskas vyksta sklandžiai, pagal tvarkaraštį. Pakeitėme metimų sektoriaus danga, atnaujintos stadiono problematiškos vietos, dar turi išdžiūti perdažytos linijos“.

Birželio 22-23 dienomis Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione be varžybų šeimininkų lietuvių dar dalyvaus Austrijos, Kroatijos, Kipro, Danijos, Izraelio, Serbijos ir Slovėnijos rinktinės. Kroatijos ir Slovėnijos lengvosios atletikos rinktinės II lygos varžybose dalyvaus iškritusios iš I lygos, o Kipro ir Izraelio atletai pakilę iš III lygos.

Europoje yra keturios lengvosios atletikos lygos: Elito lyga, I lyga, II lyga ir III lyga. Dvi geriausiai čempionate Lietuvoje pasirodžiusios komandos pateks į aukštesnę lygą, o dvi surinkusios mažiausiai taškų – iškris į žemesnę. Kiekviena rinktinė į Lietuvą atveš po 50 sportininkų ir 13 personalo narių – tai sudarys vieną komandą, o tokių komandų bus 8.

„Lietuvos rinktinės sudėtis paaiškės po taurės varžybų savaitgalį Kaune, tada jau turėsime apie 90 procentų komandos, - tikina LLAF generalinė sekretorė N. Medveda. – Galutinė sudėtį turime paskelbti iki 17-os dienos. Lietuvos lengvosios atletikos federacija kelia tikslą, kad šiose LAF taurės varžybose startuotų visi pajėgiausi lengvaatlečiai. Tačiau dvi rungtys nebus vykdomos, tai sportinis ėjimo ir maratonas“.

Kai kurios rinktinės jau paskelbė savo preliminarias sudėtis. Vieną didžiausių kroatų rinktinės „žvaigždžių“ bus šuolininkė į aukštį Blana Vlasič. 29-erių metų sportininkė olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtoja, du kartus pasaulio čempionė, sykį Europos čempionato aukso laimėtoja, du kartus Europos uždarų patalpų čempionatų nugalėtoja.

Jai talkins disko metikė Sandro Perkovič, kuri per savo karjerą tapo olimpinių žaidynių čempione ir du kartus Europos čempionato aukso medalio laimėtoja. Nedžadas Mulabegovičius dalyvaus rutulio stūmimo rungtyje. Jis 2003 metais universiadoje iškovojo bronzos apdovanojimą. Kroatų garbę gins ir veteranas kūjo metikas Andras Haklits, kuris dalyvavo olimpinių žaidynių, Europos ir Pasaulio čempionatų finaluose.

Austrams atstovaus sprinterė Beate Schrott, kuri yra Europos čempionato (4 vieta) ir Londono olimpinių žaidynių finalininkė (8 vieta) bei šalies rekordininkė. Disko metimo rungtyje varžysis Gerhardas Mayeris, kuris tapo 2007 metų Universiados čempionu, o paskutiniame Europos čempionate užėmė 7-ą vietą. 1500 metrų bėgimo rungtyje dalyvaus Andreas Vojta, kuris tiek 2010, tiek 2011 metais pateko į Europos čempionato finalus. Kaune pamatysime ir rutulio stūmiką Luką Weisshaidingerį, kuris 2011 metais tapo Europos jaunimo čempionu.

„Čempionate tikrai bus į ką pažiūrėti, - neabejoja N. Medvededa. - B. Vlasič bus viena didžiausių žvaigždžių. Kitos komandos taip pat atsiveš daug pajėgių sportininkų. Kol kas sunku pasakyti, kas geriausiai atrodys. Kai bus aiškios visos sudėtys, tuomet galėsime daugiau pasakyti apie būsimus lyderius“.

Kiekvienoje rungtyje sportininkai užėmę 1-8 vietas gauna taškus, kurie keliauja į rinktinės sąskaitą. Lietuvos rinktinei varžybose namuose iškeltas tikslas patekti į aukštesnį divizioną.