Gera žinia ta, jog lietuviai turės daugiau laiko pasiruošti artėjančiam rungtynių ciklui, kuriame susitiks su pajėgiausiomis grupės komandomis. Į Lietuvos vyrų rankinio rinktinę pakviesti žaidėjai į pirmą treniruotę rinksis jau birželio 3 d.

„Prieš šį rungtynių ciklą turėsime truputį ilgesnį pasiruošimą. Baigėsi šalių čempionatai ir žaidėjai gali atvykti bei daugiau laiko skirti pasiruošimui rungtynėms rinktinėje. Smagu, jog turime daugiau laiko, tačiau kartu ir gaila, jog ilgesnio pasiruošimo galimybės neturėjome, kai vyko ankstesni susitikimų ciklai. Į juos žaidėjai atvykdavo likus vos keletui dienų iki rungtynių.

Daugiau laiko mums ypač trūko prieš pirmą ciklą, kai žaidėme su norvegais namuose ir su prancūzais išvykoje. Rungtynės su norvegais parodė, kad nesužaidėme taip, kaip galėtume, ir tokiu būdu praradome galimybę kovoti dėl patekimo į Europos čempionatą“, – įsitikinęs Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

Šį kartą rinktinės pasirengimo etape numatytos ir dvejos draugiškos rungtynės, kurios bus sužaistos Estijoje. Birželio 7 d. Lietuvos rankininkai susitiks su estais, o birželio 8 d. laukia mačas su suomiais.

Artėjant šalies rinktinės vietą grupėje nulemsiantiems paskutiniams mačams, Lietuvos rankinio federacija paskelbė ir į komandos pasirengimo etapą atvyksiančių žaidėjų sąrašą. Jame vis dar nėra traumą patyrusio geriausio šalies rankininko Arūno Vaškevičiaus ir Nerijaus Atajevo. Lietuvos rinktinei artimiausiose rungtynėse nepadės ir prie rinktinės prisijungti kviesti Remigijus Čepulis bei Valdas Novickis.

„Skausmingiausias, be abejo, bus A. Vaškevičiaus nebuvimas, taip pat silpnesnės gali būti ir N. Atajevo, R. Čepulio pozicijos. Kovose su turkais, rinktinės treneriai buvo patenkinti A. Vaškevičių pakeitusių vartininkų žaidimų, kaip bus šį kartą – prognozuoti sunku. Varžovai kitokio kalibro. Tačiau vartininko žaidimas labai priklauso nuo visos komandos žaidimo, nuo gynybos, kolektyvinių veiksmų, tad bus svarbu, kaip bus pasiruošusi pati komanda“, – sako E. Urbanavičius.

Pasak LRF prezidento, Lietuvos galimybės nugalėti yra didesnės prieš norvegus.

Norvegai, mano manymu, šiandien savo meistriškumu šiek tiek nusileidžia prancūzams, tačiau aš dar nemačiau prancūzų sudėties. Jeigu prancūzai sugalvotų žaisti jauna sudėtimi, jeigu neatvyktų pagrindiniai žaidėjai, tai situacija gali atrodyti kitaip. Norvegai šiam ciklui pabandė surinkti tai, ką šiuo metu turi geriausio“, – įžvalgomis dalinasi E. Urbanavičius.

Kol kas lietuvių sąskaitoje – pralaimėjimai prieš Norvegijos ir Prancūzijos rinktines. Kovodami su turkais lietuviai patyrė vieną pralaimėjimą ir iškovojo vieną pergalę, tačiau kadangi prieš turkus rinktinė laimėjo didesniu taškų skirtumu nei pralaimėjo, lietuviai vis dar turi realius šansus grupėje užimti trečią vietą arba net pakilti į antrą.

„Jei turkai neparodys stebuklų ir neaploš nei norvegų, nei prancūzų, grupėje būsime treti. Tai yra minimalus rezultatas, kurio mes siekiame, nes trečia vieta yra ne mažiau svarbi. Maksimalus rezultatas – užimti antrą vietą. Tačiau ją iškovoti – labai sudėtinga. Tam mums reikėtų laimėti abejas likusias rungtynes“, – teigia LRF prezidentas.

Lietuvos vyrų rankinio rinktinės žaidėjų sąrašas:

1. Rytis Cipkus (vartininkas, 1983, „Almeida–Stronglasas“, Alytus)
2. Vilius Rašimas (vartininkas, 1989, „Granitas-Gaja-Karys“, Kaunas
3. Andrius Veteras (vartininkas, 1991, „Šviesa VHC“, Vilnius)
4. Lukas Simanavičius (vartininkas, 1991, „Dragūnas“, Klaipėda)
5. Valdas Drabavičius (dešinysis kraštas, 1990, „Šviesa VHC“, Vilnius)
6. Robertas Švedas (dešinysis kraštas, 1986, „Granitas-Gaja-Karys“, Kaunas)
7. Mindaugas Dumčius (dešinysis kraštas, 1995, „Dragūnas“, Klaipėda)
8. Skirmantas Plėta (kairysis kraštas, 1989, „Šviesa VHC“, Vilnius)
9. Žilvinas Griežė (kairysis kraštas, 1984, „CS Extrem Baia Mare“, Rumunija)
10. Tadas Jurelevičius (linija, 1990, „Šviesa VHC“, Vilnius)
11. Tadas Stankevičius (linija, 1990, „Dragūnas“, Klaipėda)
12. Povilas Babarskas (kairysis pusiau kraštas, 1988, „Bregenz“, Austrija)
13. Aidenas Malašinskas (įžaidėjas, 1986, „Fraikin BM. Granollers“, Ispanija)
14. Benas Petreikis (įžaidėjas, 1992, „Dragūnas“, Klaipėda)
15. Tomas Eitutis (dešinys pusiau kraštas, 1981, „HC Fivers WAT Margareten“, Austrija)
16. Mindaugas Andriuška (dešinys pusiau kraštas, 1978, ULZ Sparkasse Schwaz“, Austrija)
17. Karolis Stropus (dešinys pusiau kraštas, 1990, „Dragūnas“, Klaipėda)
18. Vaidotas Grosas (universalus, 1983, „HC Meshkov Brest“, Baltarusija)
19. Augustas Strazdas (universalus, 1980, „West Wien“, Austrija).

Vyr. treneris: Gintaras Savukynas
Treneris: Artūras Juškėnas