„Žinoma, nėra normalu, kai sostinėje nėra nei vieno standartus atitinkančio stadiono, o kai ir paskutinį, bent kiek normalesnį, uždaro, tai nebelieka nieko. Ačiū Dievui, kad tik rekonstrukcijai. Tačiau lengvaatlečiai ne tokie žmonės, kurie greitai nuleidžia rankas“, - tikino šuolininkas Darius Aučyna.

„Tikrai liūdna situacija su stadionais Vilniuje. Ypač techninių rungčių atstovams“, - savo kolegai pritarė trišuolininkė Jolanta Verseckaitė. - Šiuo metu esame priversti dirbti lengvosios atletikos manieže, kadangi kitų sostinės stadionų sektoriai yra netinkami naudojimui“.

Vilniaus universiteto stadionas ir „Kalnų parko“ stadionas. Tai vietos, kur šiuo metu glaudžiasi pajėgiausi Vilniaus lengvaatlečiai ir karjeras pradedantys vaikai. Tačiau šuolininkai ironiškai šypsosi. Jiems vietos šiuose stadionuose, tiesiog, nėra.

„Apmaudu, kad „Kalnų parko“ stadionas yra taip gėdingai apleistas, - pasakojo J. Verseckaitė. - Aš džiaugiuosi už iniciatyvą rekonstruoti „Vingio parko“ stadioną, tačiau prieš tai vertėjo pagalvoti apie sąlygas, kurios turėtų būti suteiktos sportininkams, kol bus vykdomi šie rekonstrukcijos darbai. O pas mus, kaip visada, viskas daroma atvirkščiai. Skaudi tiesa, bet dabar esame palikti be pastogės“.

„Kalnų parko“ stadionas netinkamas niekam, būklė baisi, iš bėdos ten sportuoti gali tik metikai“, - kraipė galva D. Aučyna. – Vilniaus universiteto stadionas žymiai geresnis. Gera vieta, prižiūrėtas, tačiau tik su bėgimo takais, be sektorių šuoliams ir metimams. Ateityje ketinama įrengti ir mums reikalingą šuoliaduobę. O dabar vietos treneriai neleidžia net žolynu naudotis, matyt, labai saugo. Nors mums juo bėgioti būtina. Vilniuje dar yra Lietuvos edukologijos stadionas su pasenusia danga ir visiškai apleistomis šuoliaduobėmis – taigi naudojimui netinka“.

Tačiau net ir tokiomis sąlygomis Vilniaus lengvaatlečiai nepraranda optimizmo ir laukia kol galės sugrįžti į savo namus - renovuotą „Vingio“ stadioną.

„Kūrybingi, tikslo siekiantys atletai tikrai ras, kaip ir kur treniruotis, net ir tokiu sunkiu metu“, - šypsojosi D. Aučyna. - Eksperimentuojant galima rasti naujovių, nors, žinoma, visi laukiame kokybiško ir jaukaus stadiono „Vingio parke“. Norime, jog tai įvyktų kuo greičiau. Smagu būtų pasiekti aukštų rezultatų per Lietuvos čempionatą namie, Vilniuje, kuris numatytas liepos 26-27 dienomis“.

Tačiau sunkiai tikėtina, kad stadiono renovacija bus atlikta iki svarbiausių lengvaatlečių startų tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)