Elektrėnų sporto centro komanda palaužė Kauno „Bebro“ atletų pasipriešinimą 19:6, o Minsko RCOP aukltiniai 16:5 nugalėjo Alytų.

Dramatiškiausios rungtynės vyko tarp praeitų metų čempionų vilniečių ir praeitų metų Lietuvos taurės sąvininkų Kišiniovo vandenių.

Po pirmojo kėlinio rezultatu 4:3 pirmavo moldavai, po antrojo kėlinio buvo lygiosios 5:5, po trečiojo 8:8 ir tik ketvirtojo kėliniopabaigoje vilniečiai spurtavo 5:2 ir šventė pergalę rezultatu 13:10, taip atsirevanšuodami už pralaimėjimą I ture.

Vilniečių gretose nesustabdomas buvo šiuo metu Vokietijoje besitreniruojantis Janas Bakulo, pelnęs 4 įvarčius. Jam puikiai talkino perspektyviausias Lietuvos jaunimo rinktinės žaidėjas Julius Goštautas (4 įvarčiai).

Trečiąją lemiamĄ varžybų dieną Artūro Šimansko treniruojamam Kauno „Bebrui“ kovoje dėl trečios vietos atkakliai priešinosi Alytaus SRC (treneriai Artūras ir Tomas Vainikoniai), tačiau pergalę šventė kauniečiai rezultatu 13-11.

Vilniaus VSM „Baltic Amadeus“, treniruojami Nerijaus Papaurėlio ir Tadeušo Pašuk, nuo pat pirmų rungtynių minučių nedavė atsikvėpti Elektrėnų sporto centro vandeniams, kuriuos treniruoja Liudas Putrimas.

Revanšas elektrėniškiams nepavyko, jie buvo sutriuškinti net 22:2. Tiesa, reikia paminėti, kad Elektrėnų komandoje nebuvo pagrindinių I turo žaidėjų.

Kišiniovas nesunkiai įveikė Kauno „Bebrą“ 15:4, tad Lietuvos čempionato visos prizinės vietos tapo aiškios. Paskutinėse rungtynėse vilniečiai labai stengėsi įveikti Baltarusijos sportininkus ir atsirevanšuoti už pralaimėjimą pirmame ture, tačiau jie perdegė ir norai tik liko norais. Pralaimėta net 6:17.

Taigi bendroje įskaitoje pirmą vietą užėmė Kišiniovo komanda, antri liko Minsko, treti – Vilniaus vandeniai.

Baltarusijos ir Moldovos buvo apdovanotos medaliais ir taurėmis, tačiau Lietuvos čempionais ir prizininkais tapo tik Lietuvos komandos.

Pirmąją vietą ir 2013 m čempionų titulą, kaip ir pernai, iškovojo Vilniaus VSM „Baltic

Amadeus“. Antrą vietą pirmą kartą istorijoje pelnė Elektrėnų sporto centro vandeniai, treti liko Kauno „Bebro“, ketvirti – Alytaus SRC atstovai.

Geriausiu čempionato baigiamojo turo žaidėjų buvo pripažintas Janas Bakula (Vilniaus VSM „Baltic Amadeus“).

Šiomis varžybomis sezonas dar nesibaigė. Jau gegužės 31-birželio 2 dienomis Vilniuje vyks atviras Baltijos šalių čempionatas, kuriame dalyvaus Lietuvos nacionalinė rinktinė.

Galutinė lentelė:

1. Kišiniovo MDA 18 tšk.
2. Minsko RCOP 16 tšk.
3. Vilniaus „Baltic Amadeus“ 14 tšk.
4. Elektrėnų sporto centro 8 tšk.
5. Kauno „Bebras“ 4 tšk.
6. Alytaus „Dzūkijos vandenis“ 0 tšk.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)