Tiesa, olimpinės rinktinės kandidatams priklausantį finansavimą gaus tik D. Stagniūnas.

„Jie gali dalyvauti ir dalyvaus pasaulio bei Europos čempionatuose, todėl Stagniūną remsime, o Tobias - ne“, - DELFI sakė LTOK generalinis sekretorius Valentinas Paketūras.

Žiemos olimpinės rinktinės kandidatų sąraše taip pat yra greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė, slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia, biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas bei čiuožėja Inga Janulevičiūtė.

LTOK viceprezidento Bronislavo Vasiliausko teigimu, sąrašas trumpas pirmiausia dėl trenerių trūkumo ir mažesnio žiemos sporto šakų finansavimo lyginant su vasaros sporto šakomis.

Vykdomojo komiteto posėdyje LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė taip pat pristatė balandžio pabaigoje Joniškyje vykusio Baltijos sporto tarybos posėdžio rezultatus – buvo pasirašytas Lietuvos, Latvijos ir Estijos olimpinių komitetų bendradarbiavimo protokolas. Taip pat papasakojo apie gegužės pradžioje vykusį susitikimą su Baltarusijos olimpinio komiteto vadovais bei įspūdžius iš vizito šios šalies sporto bazėse ir sporto mokyklose. Prezidentės teigimu, kaimyninėje šalyje sporto bazės bei sporto mokyklos išties puikios ir joms skiriamas didelis valstybinis finansavimas, vertinant tai ir kaip investiciją į visuomenės sveikatą bei jaunimo užimtumą. D. Gudzinevičiūtė pasidžiaugė, kad sulaukta kvietimo ir Lietuvos sportininkams vykti treniruotis į šias bazes.

Posėdyje dalyvavęs LTOK garbės prezidentas Artūras Poviliūnas išreiškė viltį, kad puikios kaimynų sporto bazės galėtų tapti akstinu ir Lietuvos valdžiai skirti didesnį finansavimą sporto infrastruktūrai, kaip yra nutikę Latvijoje ir Estijoje po Sidnėjaus olimpinių žaidynių 2000 metais. Jam paantrino LTOK viceprezidentas Romualdas Bakutis, paminėjęs Makedonijos pavyzdį – ši šalis puikiai panaudoja Europos Sąjungos fondų lėšas sporto bazių plėtrai.

Posėdyje aptarti ir dar du artėjantys svarbūs sporto renginiai. LTOK atstovas spaudai Bronius Čekanauskas pristatė informaciją iš XII Europos olimpinio vasaros festivalio (vyksiančio liepos 14 – 19 dienomis Utrechte) misijos vadovų seminaro. Planuojama, kad šiame renginyje dalyvaus apie 50 jaunųjų Lietuvos sportininkų. Deja, šiemet festivalyje nedalyvaus nė viena Lietuvos žaidimų komanda, nebus ir jaunųjų krepšininkų, prieš tris kartus iš eilės tapusių festivalio čempionais.

LTOK garbės prezidentas, Europos žaidynių rengimą koordinuojančios komisijos narys Artūras Poviliūnas pristatė informaciją apie 2015 metų birželio 12-28 dienomis Baku (Azerbaidžanas) vyksiančias pirmąsias Europos žaidynes ir jų organizatoriams kylančius iššūkius – pirmiausia žaidynių grafikų suderinamumo su tarptautinių sporto federacijų rengiamų čempionatų grafikais.

Vis dėlto jau aišku, kad šių žaidynių programoje tikrai bus ne tik 16 olimpinių sporto šakų (šaudymas iš lanko, vandens sportas, lengvoji atletika, badmintonas, boksas, kanojų irklavimas, dviračiai, fechtavimas, sportinė ir meninė gimnastikos, dziudo, šaudymas, stalo tenisas, taekvondo, paplūdimio ir salės tinklinis, imtynės), bet ir karatė, paplūdimio futbolas bei krepšinis 3 prieš 3. A. Poviliūno teigimu, Azerbaidžane vyksiančios pirmosios Europos žaidynės bus įspūdingos – nors iki jų dar keli metai, bet jau dabar stebina žaidynių sporto bazės bei sportininkų kaimelis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)