Olimpietė, Hamburgo maratono nugalėtoja Diana Lobačevskė gausiam būriui moterų demonstravo apšilimo pratimus prieš bėgimą ir kartu su jomis nubėgo 3,5 kilometrų distanciją. Po kroso makštą vedė Pasaulio ir Europos kiokušin karatė čempionė Margarita Čiuplytė. Sportininkės treniruotės dalyvėms negailėjo patarimų kaip taisyklingai atlikti mankštą, bėgti, demonstravo efektyviausius pratimus, kurie padeda dailinti kūno linijas.

Maratonininkė D.Lobečevskė teigia pastebėjusi, kad moterys tapo žymiai aktyvesnės. Ji prisimena, kai Vingio parke sutikdavo vos vieną kitą bėgikę, o dabar ne tik šis, bet ir kiti Lietuvos parkai pilni bėgiojančių moterų.

„Iš tiesų bėgimas yra pati paprasčiausia sporto šaka – apsiauni bėgimo batelius ir bėgi. Svarbiausia laikytis pagrindinių taisyklių: bėgimas turi teikti malonumą, krūvį reikia didinti pamažu, taip pat nereikėtų pamiršti tempimo pratimų prieš, ir mankštos po bėgimo. Treniruočių nauda – akivaizdi. Jau po mėnesio, bėgiojant 3-4 kartus per savaitę, ims stiprėti raumenys, dailėti kūno linijos“, – sako D.Lobačevskė.

Tituluota kiokušin karatė kovotoja M.Čiuplytė šiuo metu ilsisi po įtempto sezono, todėl su malonumu skiria laiko iniciatyvai paskatinti moteris sportuoti. Pasak jos, visos moterys, tiek tos, kurios mokosi, dirba ar augina vaikučius gali rasti laiko sportui.

„Tempimo pratimai ryte padeda pabusti, išjudinti kūną ir geriau jaustis. Pirmiausiai reikėtų pradėti nuo lengvų pasiražymų, vėliau, kai kūnas pripras, galima atlikti ir 10-15 minučių mankštą. Jei dar pavyktų pabėgioti, o po to pastiprinti rankas, kojas, pilvo presą, rezultatais moterys džiagtųsi jau po pirmojo mėnesio. Iš patirties žinau, kad sportas labai padeda mokytis planuoti savo laiką, todėl norint, jo visada galima rasti“, – tikina M.Čiuplytė.

Sportininkės sutartinai sako, kad sportuoti geriausiai motyvuoja, kai turi tikslą. Žinančios, ką ir kodėl daro, niekada nesustos pusiaukelėje.

D.Lobačevskė ir M.Čiuplytė kviečia moteris prisijunti prie moterų bėgimo, kurio tikslas – priminti apie krūties vėžio profilaktikos ir savitikros svarbą bei parodyti solidarumą moterims, sergančioms krūties vėžiu.

„Tris su puse kilometro gali įveikti kiekviena reguliariai bėgiojanti moteris, septynių kilometrų distancija skirta toms, kurios mėgsta didesnius iššūkius. Iš tiesų man bėgimas yra šventė, todėl kviečiu visas moteris švęsti kartu. Juk yra ką – esame stiprios, sveikos ir laimingos“, – po treniruotės šypsojosi maratonininkė D.Lobačevskė.

Nemokamos treniruotės su profesionalais Vingio parke vyks kiekvieną šeštadienį, nuo 12 val. iki moterų bėgimo. Registruotis dalyvauti bėgime galima svetainėje www.moterubegimas.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją