Lietuvos jūrinio buriavimo komanda su jachta „Ambersail LTU1000“ aštuoniuose plaukimuose užimdavo įvairias pozicijas nuo antros iki ketvirtos vietos.

Vieną iš bronzinių pozicijų lėmė pergalė vos dviejų sekundžių skirtumu, o vieną iš ketvirtų vietų lėmė pralaimėjimas varžovui vos šešiomis sekundėmis.

Tikra varžybų drama vyko paskutinę dieną, kuomet „Ambersail“ komandai pirmaujant, teisėjai savo nuožiūra 2,5 myliomis sutrumpino distancijos ilgį. Lietuvos komanda paskutiniame plaukime atplaukė pirma, tačiau po balų perskaičiavimo pagal jachtų techninius duomenis „Ambersail“ atiteko antra vieta plaukime bei ketvirta regatoje. Jachtai skriejant dar likusias mylias, „Ambersail“ rezultatai plaukime būtų aukštesni ir regatoje tektų prizinė trečia vieta.

„Regatą vertinu puikiai, nes komandos pajėgumas auga. Šiuo metu išnaudojame apie 90 proc. savo galimybių ir bandome naujus narius. Mūsų tikslas yra būti pajėgiems varžytis „Volvo Ocean Race“, – sakė jachtos „Ambersail LTU1000“ kapitonas Simonas Steponavičius.

Pasak jo, toliau komanda bus stiprinama dairantis naujų narių Baltijos regione bei kviečiant vienus iš geriausių pasaulio profesionalų. Lietuvos komandoje „Antigua Sailing Week“ savo jėgas išbandė „Volvo Ocean Race“ dalyvis naujazelandietis buriuotojas Conradas Colmanas.

„Sunku rasti pasaulyje tokią jachtą, kuri praleidžia tiek laiko ant vandens ir taip sparčiai tobulėja. „Ambersail“ stebina buriuotojus visame pasaulyje savo pasiryžimu ir tuo, jog per kelerius metus suspėjo tris kartus apiplaukti Horno kyšulį“, – sakė C. Colmanas.

Po regatos „Antigua Sailing Week“ jachta „Ambersail LTU1000“ plauks per Atlanto vandenyną į Azorų salas prie Portugalijos krantų, o birželio viduryje planuojamos jos sutiktuvės Klaipėdoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)