„Mes šią žinią jau žinojome iškart po Londono olimpinių žaidynių, tačiau reikėjo, kad sulauktume oficialaus patvirtinimo, - kalba Lietuvos lengvosios atletikos federacijos generalinė sekretorė Nijolė Medvedeva. – Dabar kalbėsime su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu (LTOK) bei Kūno kultūros ir sporto departamentu (KKSD). Olimpinėse žaidynėse 1-8 vietos laikomos prizinėmis, ir pagal nuostatus sportininkei bei jos treneriui turėtų priklausyti premija už aštuntąją vietą . Z. Sendriūtė turėtų patekti ir į pirmuosius „Olimpinės rinktinės RIO–2016“ kandidatų sąrašus.

Oficialų diplomą turės atsiųsti ir Tarptautinis olimpinis komitetas. Papildomų lėšų iš LTOK turėtų būti skirta ir sportininkės pasirengimui 2013 metams.

Disko metikės Dariją Piščalnikovos dopingo mėginyje, paimtame 2012 m. gegužės 20 d., rasta draudžiama medžiaga - oksandrolonas. Sportininkė diskvalifikuota dešimčiai metų nuo 2012 m. lapkričio 2 d. iki 2022 m.lapkričio 1 d. Visi Piščalnikovos rezultatai nuo 2012 m. gegužės 20 d. - anuliuoti.

„Sunku pasakyti, ar toks pakilimas ką nors reiškia, - po sprendimo tikino Z. Sendriūtė. – Didelės reikšmės nepajutau, gal kažkiek viduje maloniau. Žinoma, viskas būtų buvę geriau, jeigu būtų nutikę Londono olimpiadoje. Dabar jau man niekas trijų papildomų metimų nebesuteiks, o gal tada galėjau būti buvusi penkta ar šešta. Vis tenka išgirsti, kad tokių diskvalifikacijų pasitaiko sporte. Juk ir 2004 metų Atėnų olimpiados prizininkę diskvalifikavo“.

Šiuo metu disko metikė daugiausiai dėmesio skiria pasiruošimui naujam sezonui.

„Šiuo metu nebegalvoju apie Londono olimpiadą. Turiu užtektinai naujų tikslų, - pasakojo disko metikė Z. Sendriūtė. Jau šį savaitgalį dalyvausiu varžybose pajūryje (Lietuvos ilgų metimų čempionatas, - red. past.) tada lauks įtempta vasara. Komandinis Europos čempionatas Kaune, Pasaulio pirmenybės Rusijoje, kelios komercinės varžybos. Dirbame sunkiai ir intensyviai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)