Plaukikai patys nuspręsdavo, kiek ir kuriuo metu plaukti, kada daryti pertraukėles. Bendrą nuplauktą kiekvieno dalyvio atstumą kruopščiai fiksavo teisėjai.

Merginų grupės (15-17 metų) ir absoliučia maratono nugalėtoja tapo visaginietė Anastazija Fiodorova. Ši plaukikė įveikė 55 km ir 100 metrų atstumą ir pagerino iki šiol buvusius maratono rekordus.

A. Fiodorovai įteikta Ignalinos rajono savivaldybės mero taurė, Ignalinos plaukimo klubo ir VšĮ „Mėlynieji ežerai“ prizai.

Apdovanoti ir kiti atskirų amžiaus grupių prizinių vietų laimėtojai. Savo ištvermingumu nustebino Algirdas Sekonas, kaip ir pernai jis bene vienintelis visą parą nebuvo palikęs baseino patalpų. Iš Didžiasalio atvykęs 62-ejų metų vyras nuplaukė 16 km 540 m atstumą ir netgi pagerino praėjusių metų rezultatą.

Vyrų grupėje nuo 36-erių metų amžiaus pirmas buvo Marius Jankauskas, nuplaukęs 30 km.

Vaikų iki 14 m. grupėje nugalėjo Justas Jankauskas (21 km), Sara Aškinytė (18 km), 15-17 m. grupėje – Faustas Karklelis (38 km), 18-35 m. grupėje – Laimutis Dubaka (30 km), Evelina Vilčinskaitė (30 km), 36 m. ir vyresnių grupėje – Laima Pūkienė (20 km).

Maratono prizininkams dovanoti baseino ir pirčių komplekso abonementiniai bilietai bei rėmėjų prizai. Visi dalyviai gavo padėkas.

Plaukimo entuziastus pasveikino mero pavaduotojas Henrikas Šiaudinis. Jis pasidžiaugė, kad šis sporto renginys nepraranda savo populiarumo ir propaguoja aktyvų laisvalaikį, sveiką gyvenimo būdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)