Lietuvos moterų biliardo lygos (LMBL) jau penktus metus iš eilės organizuojama pulo šventė tik moterims kasmet sulaukia vis daugiau susidomėjimo. Šiemet pavyko surinkti ne tik įspūdingą, daugiau nei 5000 litų vertės prizinį fondą, bet ir pritraukti rekordinį dalyvių skaičių – net 46 merginas iš Vilniaus, Kauno, Alytaus ir... netgi Lenkijos! Jauniausioms žaidėjoms buvo tik 12-13 metų, o vyriausios – jau turi ir anūkų.

„M8 taurės“ turnyro sensacija tapo pusfinalio kovos, po kurių abi šiemet Lietuvai Europos pulo čempionate atstovavusios sportininkės – Agnė Jarušauskaitė (1 reitingo pozicija) ir Simona Milišauskaitė (4 pozicija) – kontrolinėse partijose turėjo pripažinti savo varžovių pranašumą.

A. Jarušauskaitė 3:4 nusileido Alinai Olševskajai, o S. Milišauskaitė, pirmaudama 3:1, galop pasidavė Jūratės Juodžbalytės spaudimui rezultatu 3:4.

Finale stipresnė buvo A. Olševskaja, įveikusi J. Juodžbalytę rezultatu 4:1.

Jai buvo įteikta originali varžybų taurė ir kiti rėmėjų prizai už daugiau nei 600 Lt.

„Alina biliardo pasaulyje geriau žinoma kaip „Piramidės“ arba rusiško biliardo žaidėja. Jos pavardės netgi nėra Lietuvos pulo reitinge, todėl mums išties labai smagu, kad varžybas, galima sakyti, laimėjo naujas veidas“, - su šypsena veide kalbėjo LMBL prezidentė Neringa Rimšelienė. Ji sakėsi tikinti, kad tokios varžybos paskatins merginas aktyviau domėtis ir žaisti pulą bei atgaivins šią išskirtinai moterišką sporto šaką.

Varžybų metu taip pat buvo organizuojamos įvairios papildomos užduotys pradedančioms žaidėjoms, kurių metu galima buvo laimėti individualių sertifikuoto pulo trenerio Lauryno Kalnučio pamokų, nemokamų žaidimo valandų ir daugybę kitų prizų. Taip pat buvo įsteigta ypatinga LMBL valdybos nominacija perspektyviausiai varžybų naujokei. Ja tapo trylikametė Diana Tracevič, kuri jau metus treniruojasi snukerį, tačiau pamažu atranda ir pulo žavesį.

N. Rimšelienė džiaugėsi, kad D. Trasevič ne tik talentinga, bet ir labai atkakti mergaitė.

„Kai pati buvau studentė ir norėjau tiesiog žaisti pulą, neturėjau tokių galimybių, kokias dabar galime suteikti naujokėms. Nebuvo galimybės nei lengvai savo lazdą įsigyti, nei nemokamai treniruotis. Todėl dabar labai smagu, kad LMBL net šešiuose Lietuvos pulo klubuose turi išskirtines nuolaidas mūsų narėms, o kasmet per „M8 taurės“ varžybas galime išrinkti ir apdovanoti perspektyviausią naujokę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)