Renginio „Kauno maratonas 2013” organizatorius Algirdas Pukis, pritardamas olimpietei pabrėžė, kad sportas turi teikti malonumą ir pažadėjo, ne vieną siurprizą jau pirmojoje treniruotėje.

„Daugelis klaidingai galvoja, kad bėgimas – sunkus ir nuobodus darbas. Bandysime paneigti šį mitą ir padovanoti žmonėms ne tik sportavimo džiaugsmą, gerą savijautą, bet ir puikią nuotaiką. Jau pirmojoje treniruotėje vinilines plokšteles suks, gerai žinomas hip-hop’o kultūros atstovas, Motiejus Degree, o prie sportuojančių žadėjo prisijungti ir atlikėjas Mindaugas Mickevičius (Mino), kuris pradės ruoštis 10 km distancijai Kauno maratone“, - sakė A. Pukis.

Bėgimas suvienijo Kauną ir Vilnių

Viešos treniruotės Kaune startuoja jau kitą savaitę, balandžio 30 d. ir vyks tris kartus per savaitę visą vasarą Kauno Ąžuolyno parke: antradieniais, ketvirtadieniais nuo 18 val. bei šeštadieniais nuo 11 val.

Nemokamas treniruotes kauniečiams dovanoja dviejų pagrindinių Lietuvos maratonų – „Kauno maratonas 2013” ir „Danske Bank Vilniaus maratonas“ organizatoriai, kurie tikisi, kad jos padės dalyviams tinkamai pasiruošti abiems renginiams, kurių pirmasis vyks birželio 9, o antrasis – rugsėjo 15 dieną.

„Anksčiau nebėgiojęs žmogus kitą savaitę pradėjęs treniruotes ir sistemingai sportuodamas, Kauno maratone jau galės drąsiai startuoti 5 ar 10 km distancijose. Iki Vilniaus maratono, kuris vyks rudenį, sistemingai bėgiojantis jau bus pajėgus įveikti ir pusės maratono ar net maratono bėgimus“, - tikino I. Juodeškienė.

Pirma treniruotė – lengva

Bendras treniruotes vesianti Sidnėjaus ir Atėnų olimpinių žaidinių dalyvė, maratono bėgikė bei trenerė Ingrida Juodeškienė tikisi bėgimo „bacila“ užkrėsti ir į gryną orą pakviesti kuo daugiau kauniečių.

„Šios treniruotės visų pirma skirtos miestiečiams, kurie galbūt iki šiol nedrįso patys pradėti bėgioti, nežino nuo ko pradėti ar yra bandę, bet nusivylė, pervargo ar net pakenkė sveikatai. Tik taisyklingai bėgiojant galima pasiekti norimą rezultatą – atsiranda žvalumas, gera nuotaika, savijauta ir darbingumas“, - sakė I. Juodeškienė.

Olimpietė nepataria bėgioti savarankiškai, o prieš pradedant treniruotes, rekomenduoja pasitarti su specialistu. Nuo pokalbio prasidės ir pirmosios treniruotės Ąžuolyne.

„Supažindinsiu su bėgimo technika, pasakosiu, kaip taisyklingai, nekenkiant sveikatai sportuoti, nuo ko reikia pradėti, kaip didinti krūvį ir siekti užsibrėžti tikslo. Tikrai nepradėsime iškart ir greitai, ir daug bėgti“, - šypsojosi Ingrida ir pabrėžė, kad galbūt pirmą kartą atėjusiems rekomenduos ne bėgimą, o greitą ėjimą.

„Nors pradedančiam sportuoti tiesiog žalinga pradėti nuo didelių krūvių, daugelis daro šią klaidą. Jeigu jau nusprendžia bėgioti, tai iškart tikisi nubėgti didelį atstumą ir pasirenką greitį ne pagal jėgas. Normalu, kad po tokio šoko organizmui žmogus jaučiasi blogai. Viską reikia daryti iš lėto, po truputį, sistemingai ir po kurio laiko natūraliai pradėsi bėgti greičiau bei galėsite įveikti ilgesnes distancijas“, - sakė Lietuvos rekordininkė.

I. Juodeškienės teigimu, po treniruotės sportuojantis turi jaustis žvalus ir darbingas. Tam padeda ne tik specialisto patarimai, bet ir kartu sportuojantys. Antradienio vakarą prie Kauno sporto halės esančioje lengvosios atletikos esančioje aikštelėje trenerė tikisi sulaukti nemažo būrio kauniečių.

„Kauno maratonas – daugiau nei bėgimas!“

„Kauno maratonas 2013” – tai pirmas kasmetinis, tarptautinis maratono bėgimas Kaune, vyksiantis birželio 9 dieną Kaune.

Maratono organizatoriai – VšĮ „Kauno maratono klubas“ – tikisi, kad „Kauno maratonas“ taps vienu iš dviejų didžiausių bėgimo renginių Lietuvoje bei didžiausia sporto švente Laikinojoje sostinėje ir laukia daugiau nei 2000 dalyvių iš Lietuvos bei užsienio.

„Kauno maratonas“ - skirtas visiems, nepaisant amžiaus, profesijos, įsitikinimų ar fizinio pasirengimo. Tai sporto šventė, kurios tikslas suvienyti miestiečius ir sporto entuziastus, skatinti socialinį ir fizinį aktyvumą, formuoti sveikos gyvensenos tradicijas Lietuvoje.

Atsižvelgdami į kiekvieno pasirengimą, „Kauno maratone“ galima rinktis prestižine laikomą maratono distanciją, pusės maratono, 10 km bėgimus ar komandinę „Gera dovana“ estafetę. Ypatingas dėmesys skiriamas komandiniam bėgimui – skaitlingiausia komanda bendrai įveikusi daugiausiai kilometrų bus apdovanota Kauno miesto mero taure.

Numatytas maratono trasos maršrutas: Žalgirio arena – Karaliaus Mindaugo prospektas, Vytauto Didžiojo (Aleksoto) tiltas, Aleksoto g., Rotušės aikštė, A. Jakšto g., Pilies g., Santakos parkas, Prieplaukos krantinė, Nemuno krantinė iki A. Juozapavičiaus pr., Karaliaus Mindaugo prospektas, Nemuno sala.

Šeimoms ir patiems mažiausiems, linksmiausiems bei azartiškiausiems skiriamas linksmasis „Tichė“ šeimų 1,2 km arba 3,6 km bėgimas Nemuno saloje. Čia taip pat vyks įvairūs renginiai, koncertai, mugės, bus vedamos paskaitos, treniruotės, skleidžiama informacija apie fizinio aktyvumo naudą sveikatai.

Renginio globėjai – visų laikų geriausias Lietuvos lengvaatletis Virgilijus Alekna, Kauno miesto savivaldybė ir Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Registruotis į renginį galima www.kaunasmarathon.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)