„Almeidos-Stronglaso“ atstovai pusfinalyje palaužė HC „Vilnių“. Pirmos serijos rungtynės praėjusį šeštadienį Alytuje baigėsi rezultatu 29:22 (15:12), o antrose rungtynėse trečiadienį Vilniuje alytiškių pranašumas buvo dar didesnis – 26:18 (14:7).

Dvikovoje Vilniuje „Almeidos-Stronglaso“ komandą į pergalę vedė Žygimantas Micevičius, įmetęs 6 įvarčius, po 5 kartus pasižymėjo Irmantas Asakavičius ir Gintautas Adamkevičius (3 įv. iš 7 m), po 3 įvarčius įmušė Linas Paliušis ir Justinas Šilalė, 2 – Mindaugas Visalga, po 1 – Aurelijus Sabonis ir Robertas Paužuolis.

HC „Vilniaus“ gretose išsiskyrė 5 įvarčius (1 iš 7 m) įmetęs Marius Panavas, 4 – Tadas Padolskis, 3 (1 iš 7 m) – Jonas Petrikejevas, 2 – Jūris Aganauskas, po 1 – Paulius Verbickas, Kostas Plaušinaitis, Mindaugas Stravinskas ir Benas Linkevičius.

„Sulaukėme stipraus pasipriešinimo, varžybos vyko iki paskutinės minutės. Norėčiau pagirti HC „Vilniaus“ žaidėjus, kad nepasidavė ir kovojo iki galo. O šiai dienai jiems linkiu sėkmės tolesnėse rungtynėse“, - iškart po dvikovos kalbėjo Alytaus komandos žaidėjas Aurelijus Sabonis.

HC „Vilniaus“ komandos treneris Kęstutis Lapinskas po rungtynių nebuvo kalbus.

„Vyrai kovojo, bet Fortūna šįkart buvo alytiškių pusėje“.

„Dragūnas“ pusfinalyje dukart nugalėjo Kauno „LSU-Lūšį“: pirmose pusfinalio rungtynėse šeštadienį Klaipėdoje rezultatu 30:23 (14:12), o trečiadienį Kaune – 32:24 (19:12).

Klaipėdos "Dragūnas"

Antrose pusfinalio rungtynėse Kaune „Dragūną“ į pergalę vedė Benas Petreikis, pasižymėjęs net 9 kartus (3 įv. Iš 7 m), Gražvydas Juška pasiekė 5 įvarčius, po 4 įvarčius įmetė Edvinas Vorobjovas ir Karolis Stropus, po 2 – Gediminas Vaitkus, Darius Jasinskas, Evaldas Griežė, Jonas Truchanovičius ir Mindaugas Dumčius.

„LSU-Lūšies“ komandoje išsiskyrė Arūnas Urbonas, įmetęs 6 įvarčius, po 5 pridėjo Saulius Katkevičius ir Petras Očikas (3 iš 7 m), 4 – Egidijus Morkūnas, 3 – Remigijus Vaičikauskas, 1 – Artūras Strupas.

„Atsilaikėme ir vėl. Kontroliavome rungtynių eigą, žaidėme susikaupę, atidirbome gynyboje ir puolime. Nė vieno savo komandos žaidėjo nenorėčiau išskirti, nes žaidė visa komanda. Džiugu, kad pavyko išplėšti pergalę ir prasibrauti į finalą“, - neslėpdamas geros nuotaikos kalbėjo „Dragūno“ treneris Artūras Juškėnas.

– Jei čempionato pradžioje patekimas į LRL finalą būtų buvęs natūralus dalykas, tai šiandien tai – lyg malonus džiaugsmas. Žinant tai, kokios bėdos - žaidėjų traumos mus persekiojo šį sezoną, žaisti LRL finale – jau pergalė. Žinoma, darysime viską, kad apgintume čempionų titulus. O „LSU-Lūšiai“ norėčiau palinkėti sėkmės kovoje dėl bronzos medalių. Jie to nusipelno“.

Lemiamos kovos – gegužės mėnesį

LRL medalių laimėtojai paaiškės gegužės mėnesį. Finalo tarp „Dragūno“ ir „Almeidos-Stronglaso“ serija vyks iki trijų pergalių.

Kova dėl bronzos medalių tarp HC „Vilniaus“ ir „LSU-Lūšies“ – iki dviejų pergalių.

Pirmos finalo ir mažojo finalo rungtynės vyks gegužės 4 dieną (šeštadienį) aukštesnę vietą reguliariame čempionate užėmusių komandų aikštelėse, t. y., Klaipėdoje ir Kaune.

Antros rungtynės numatomos gegužės 8 dieną (trečiadienį) Alytuje ir Kaune.

Trečios rungtynės – gegužės 11 dieną (šeštadienį) vėl Klaipėdoje ir Kaune.

Jei finale prireiks daugiau rungtynių, jos vyks gegužės 15 ir 18 dienomis (trečiadienį ir šeštadienį).

Baltijos lygos moterų rankinio čempionate - „HC Garliavos“ pergalė

Trečiadienį Kauno sporto halėje Baltijos lygos moterų rankinio čempionato paskutines tarpusavio rungtynes žaidė Kauno „ACME-Žalgiris“ ir Kauno rajono „HC Garliava SM-CASCADA“ komandos. Dvikovą rezultatu 37:31 (20:15) laimėjo Garliavos rankininkės ir Baltijos lygos čempionate iškovojo pirmą pergalę.

Nugalėtojoms Diana Šatkauskaitė pelnė 12 įvarčių, 10 taiklių metimų atliko Daiva Būtėnaitė, 6 – Indrė Mockevičiūtė.

Žalgirietėms 8 įvarčius pasiekė Gabija Vidūnaitė, 6 – Neringa Palionytė, 5 – Justina Darulytė, 4 – Gintarė Lydekaitė.

Turnyro lentelė:


1.BNTU-BeLAZ9009325:25018
2.HC Gorodničanka9423311:35510
3.ACME-Žalgiris10316306:3457
4.HC Garliava SM-CASCADA10118311:3553

Baltijos lygos moterų rankinio čempionato paskutinis ketvirtasis turas vyks gegužės 2-4d. Gardine. Šiame Baltarusijos mieste bus įteikti apdovanojimai čempionėms bei prizininkėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)