„Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ ekipa antrąjį kartą rezultatu 32:22(15:8) nugalėjo Kauno rajono „HC Garliava SM-CASCADA“ komandą bei laimėjusios tarpusavio seriją rezultatu 2:0 pateko į finalą.

Nugalėtojoms 8 įvarčius pelnė Inesa Verbovik, po 6 taiklius metimus atliko Žydrūnė Skendelytė ir Gintarė Anužytė, 5 – Daiva Skačkauskaitė.

Kauno rajono atstovių gretose rezultatyviausia buvo Diana Šatkauskaitė, pasiekusi 9 įvarčius, 3 tikslūs smūgiai Lauros Masiulevičiūtės sąskaitoje.

Pasak rungtynių inspektoriaus Tado Jansono vilnietės žaidė žymiai geriau ir pelnytai nugalėjo. „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“ kolektyvas nuo pat dvikovos pradžios ėmėsi ryžtingų veiksmų ir iškart nutolo 10:5, 15:8. Jos nemažindamos apsukų žaidė visas rungtynes ir nuvainikavo praėjusių metų Lietuvos čempiones dešimties įvarčių persvara.

„Vilnietės aikštelėje viską atlikinėjo dvigubai greičiau, kai tuo tarpu garliavietės atrodė žymiai lėtesnės ir rungtyniavo vangokai,- trumpai komentavo komandų žaidimą Tadas Jansonas.

***

Antrosios pusfinalio rungtynės tarp Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ ir Kauno „ACME-Žalgiris“ komandų pasibaigė sezono lyderių kauniečių pergale 29:37(16:20).

Vilniečių komandoje 12 įvarčių pelnė Rasa Mikalonytė, 7 – Rita Repečkaitė, o kaunietėms 11 taiklių metimų atliko Neringa Palionytė, 7 – Gabija Vidūnaitė.

Ir atsakomoje antroje dvikovoje viskas vyko pagal kauniečių scenarijų, jos diktavo savo sąlygas nuo susitikimo pradžios iki pabaigos ir iškovojo pergalę kaip ir pirmame susitikime aštuonių įvarčių pranašumu.

„Kaunietės iniciatyvą turėjo visą laiką bei kontroliavo žaidimą, turėdamos didesnį ar mažesnį pranašumą“,- po rungtynių sakė čempionato vyr. teisėjas Silvijus Kisinas.

Šių komandų tarpusavio dvikovą taip pat baigėsi rezultatu 2:0 kaip ir ankstesnis bei žalgirietės iškopė į finalą. Jos finale iki trijų pergalių grumsis su kita sostinės ekipa „Eastcon AG-Vilniaus kolegija“.

Mažajame finale susitiks Vilniaus „LEU Šviesa-Eglė“ ir Kauno rajono „HC Garliava SM-CASCADA“.

Didžiojo ir mažojo finalų startas gegužės 11 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)