Šiemet Vilniaus turnyras pirmą kartą buvo įtrauktas į elitinių Europos turnyrų seriją „Euro Tour“. Tai padėjo pritraukti ir aukščiausio rango sportininkus. Daugiausia svečių atvyko iš kaimyninių šalių – Suomijai atstovavo 17 sportininkų, Estijai – 10. Prie jų prisijungė 11 Lietuvos diskgolfo entuziastų, taip pat atvyko trys Rusijos sportininkai, po du Švedijos, Norvegijos ir Didžiosios Britanijos atstovus.

„Šiemet atvirajame profesionalų divizione akivaizdžiai dominavo pajėgiausi Suomijos žaidėjai – finalinis ketvertukas buvo sudarytas tik iš šios šalies atstovų. Jalle Stooras jau prieš finalą buvo stipriai atitrūkęs nuo varžovų. Pernai „Vilnius Open“ turnyro nugalėtoju tapęs Miko Fyhras finale aplenkė savo tautietį Nils Iso-Markku ir iškovojo antrąją vietą. Rezultatai atskleidžia, kad į Vilniaus turnyrą renkasi vis pajėgesni sportininkai“, – sakė turnyro „Vilnius Open 2013“ organizatorius Darius Gricius.

Lietuva turėjo tik vieną atstovą profesionalų pogrupyje – Mindaugą Pošių, kuris užėmė 15-ąją vietą. Lietuviams geriau sekėsi kituose pogrupiuose – mėgėjų pogrupyje vilnietis Tadas Ūselis iškovojo trečiąją vietą, nusileidęs dviem Estijos atstovams – Tauno Told (I vieta) ir Einar Elbing (II vieta). Jaunimo (iki 20 metų) pogrupio podiumą užpildė Lietuviai: Gabrielius Gricius (I vieta), Pranciškus Gricius (II vieta), Eimantas Petraitis (III vieta). Kitų pogrupių nugalėtojai: moterų – estė Maie-Ly Pihus, „Masters“ (virš 40 metų) – švedas Kenth Lindqvist, „Grand-Masters“ (virš 50 metų) – D. Britanijos atstovas Derek Robins, „Senior Grand-Masters“ – kitas sportininkas iš D. Britanijos Charlie Mead.

Diskgolfo turnyras „Vilnius Open“ ketvirtus metus iš eiles rengiamas Pavilnių regioniniame parke, Pučkorių apylinkėse. Daugelis žaidėjų iš užsienio nuolat atvyksta į šį turnyrą dėl puikiai vertinamo parko. Šiemet turnyro organizatoriai suprojektavo dar sudėtingesnį diskgolfo parką nei pernai – aukščiausio lygio žaidėjai iš užsienio liko sužavėti puikiu parko planavimu ir apylinkių gamtovaizdžiu.

„Didelė dalis užsienio sportininkų pirmą kartą lankėsi Lietuvoje. Mums, turnyro organizatoriams, ypač malonu buvo sulaukti gerų žodžių ne tik apie renginio organizavimą, bet ir apie Lietuvą, Vilnių. Nors oro sąlygos sportininkų nelepino, tai didelės įtakos rezultatams neturėjo. Kita vertus, jei svečiams iš Skandinavijos sniegas įprasta, tai britams jis buvo rimtas iššūkis. Jie diskgolfą pusnyse žaidė pirmą kartą gyvenime“, – įspūdžiais dalinosi D. Gricius.

Vilniaus turnyro organizatoriai dėkoja Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijai, pramogų ir poilsio centrui „Belmontas“ už pagalbą organizuojant tarptautinio masto varžybas.

Po dviejų savaičių Pučkoriuose vėl skraidys diskai – čia vyks Baltijos šalių serijos turnyro „Baltic Sea Tour“ atidarymo varžybos.

Apie žaidimą

Žaidimo esmę apibūdina pats pavadinimas. Taisyklės panašios į golfo, tik žaidžiama ne kamuoliuku ir lazda, o plastikiniu skriejančiu disku. Nėra ir duobučių – diską atliekant kuo mažiau metimų būtina pataikyti į specialų krepšį. Žaidžiama natūraliuose arba specialiai šiam žaidimui įkurtuose parkuose. Lietuvoje šiuo metu yra vienintelis stacionarus diskgolfo parkas, privačiai įrengtas Zarasų rajone.

Pasaulyje jau skaičiuojama daugiau kaip 3500 stacionariai įrengtų diskgolfo parkų. Ši, dar jauna, sporto šaka laikoma vienu greičiausiai augančių sportų pasaulyje. Diskgolfas populiariausias Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, taip pat Europoje (ypač Skandinavijoje). Diskgolfo žaidėjų sparčiai daugėja ir Lietuvoje. Lietuva 2010 metais tapo tarptautinės asociacijos PDGA (Professional Disc Golf Association) nare. Šiemet 3 Lietuvos sportininkai dalyvaus Europos diskgolfo čempionate Anglijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)