„Tokio tipo stovykla man yra pirma, todėl gana sunku“, - pasakojo sprinteris Lukas Gaudutis. – Oro sąlygos puikios, treniruojamės po du kartus per dieną.

Šiuo metu stovykloje akcentuoja greičio ištvermę, bazės rinkimą ir bendro fizinio pratimus. Torreviejos sporto bazė yra labai gera, čia nevaržomas gali eiti nuo 9 valandos ryto iki 22 vakaro. Puikus stadionas, taip pat gera sporto salė su visa reikiama įranga, baseinas ir visi kiti būtiniausi dalykai“.


„Sąlygos čia nuostabios, šiltas oras, gera treniruočių bazė ir puikiai sustyguotos treniruotės“, - kalbėjo viena perspektyviausių šuolininkių su kartimi Miglė Juodeškaitė. - Aišku, kiekvieną dieną treniruojamės po du kartus, o tai yra gana sunku, bet su laiku pripratome. Dabar didžiausias uždavinys ir tikslas yra gerai paruošti bazę, daugiau darome bendro fizinio rengimo pratimus ir užduotis skirtas ištvermei. Dabar nesistengiame pasiekti geros formos, bet palaikome treniruotinę, vėliau pasieksime ir varžybinę. Laukia ilgas sezonas“.

Nors sportininkai gyvena gražiame Ispanijos miestelyje, tačiau laiko ekskursijoms neturi. Jų mintyse tik sunkus darbas ir planai apie naująjį sezoną.

„Dažniausiai po treniruočių ilsimės, bet vakarais lieka laiko apžiūrėti miestą, aišku, jį apžiūrime ir bėgiodami krosus“, - šypsosi M. Juodeškaitė.

„Poilsio nėra daug, gal tik sekmadienis būna laisvesnis, tad turime laiko apžiūrėti pakrantes“, - šuolininkei antrino ir L. Gaudutis.

Ši vasara Lietuvos lengvaatlečiais bus itin karšta. Laukia įvairiausi startai tiek mūsų šalyje, tiek ir kitose valstybėse.

„Pagrindiniai mano uždaviniai yra Europos iki 23-ejų metų 100 ir 200 metrų distancijų finalai, - tikino sprinteris L. Gaudutis. - Šiuo metu esu darbinėje formoje, geriausią turėčiau įgauti Europos čempionato metu“.

„Šita stovykla yra tam, kad pasiruoščiau rimčiausiems Lietuvos startams bei atlikčiau normatyvus tarptautinėms varžyboms“, - teigė M. Juodeškaitė. - Daugiausiai dėmesio skirsiu pasaulio jaunių čempionatui, bet galvoju ir apie Europos iki 20-ies ir iki 23-ejų metų čempionatus“.

Prie Portugalijoje stovyklaujančių diskininkų Virgilijaus Aleknos ir Zinaidos Sendriūtės pirmadienį prisijungti išvyko grupė kitų lengvaatlečių – Lina Grinčikaitė, Sonata Tamošaitytė, Darius Aučyna, Tomas Vitonis, Raivydas Stanys, Eglė Balčiūnaitė ir kiti atletai.

Balandžio pabaigoje į Ispaniją antrai stovyklai vyks V. Alekna, prie jo prisijungs ir aukštininkė Airinė Palšytė, kuri dėl traumos praleidusi žiemos sezoną pradeda intensyviai ruoštis vasaros startams.

Ten šiuo metu stovyklauja diskininkas Andrius Gūdžius ir grupė ietininkių – Indrė Jokubaitytė, Liveta Jasiūnaitė ir kiti.

Vilniečiams stovyklos ypatingai svarbios, mat jie išvis neturi sąlygų pasiruošimui - vienintelis sostinės „Vingio“ stadionas yra renovuojamas ir tai truks net iki vasaros sezono pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)