„Lankome Lietuvos plaukimo centrus, vertiname jų būklę ir rengiame strategiją, kaip šalies miestai galėtų geriausiai išnaudoti bendradarbiavimą ir kitas galimybes vystant plaukimą - ne tik sportine, bet ir socialine prasme“, - sakė LPF prezidentas Tomas Kučinskas.

Be to, Lietuvos plaukimo federacija į savo gretas priėmė 2 naujus juridinius narius: Kėdainių „Aušros“ sveikatingumo ir sporto pagrindinę mokyklą ir Elektrėnų sporto, turizmo ir pramogų centrą.

„Juo daugiau turėsime narių, juo daugiau bus galimybių bendradarbiauti ir stiprinti plaukimo programas“, - sakė T. Kučinskas.

Lietuvos plaukimo rinktinės vyriausiasis treneris Žilvinas Ovsiukas LPF vykdomajam komitetui papasakojo, kaip rengiamasi įvairioms tarptautinėms varžyboms, kurių svarbiausios - Europos ir pasaulio jaunių čempionatas, Europos jaunimo olimpinis festivalis, Universiada ir pasaulio suaugusiųjų čempionatas.

Ž. Ovsiukas informavo, kad pasaulio čempionato, kuris prasidės liepos pabaigoje Barselonoje, normatyvus yra įvykdę 8 Lietuvos plaukikai: Rūta Meilutytė, Giedrius Titenis, Mindaugas Sadauskas, Danas Rapšys, Raminta Dvariškytė, Ugnė Mažutaitytė, Jūratė Ščerbinskaitė ir Povilas Strazdas. Galutinė rinktinės sudėtis paaiškės po Lietuvos čempionato, kuris vyks birželio 27-29 d.

LPF vykdomasis komitetas patvirtino Ž. Ovsiuko pateiktas Lietuvos rinktinės sudėtis treniruočių stovykloms Lietuvoje ir užsienyje.

Posėdžio metu LPF vykdomasis komitetas patvirtino kandidatus į Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) komitetus: vykdomojo komiteto narį Valerijų Belovą (Atviro vandens techninis komitetas), LPF generalinį sekretorių Mindaugą Špoką (Rinkodaros komitetas) ir tarptautinės kategorijos šuolių į vandenį teisėją Alę Pikturnienę (Techninis šuolių į vandenį komitetas).

Taip pat patvirtinta nauja plaukimo kvalifikacijos redakcija, kuri įsigalios jau nuo ateinančio rugsėjo.

Posėdžio Šiauliuose metu LPF vykdomasis komitetas aptarė ir pasirengimą svarbiam plaukimo bendruomenei įvykiui - trenerių seminarui, kuris vyks balandžio 30 d. Kaune. Jame dalyvaus olimpinės čempionės R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas, vienas garsiausių Lietuvos sportinės medicinos specialistų Rimtautas Gudas, kiti aukščiausio lygio sporto ekspertai. Norą dalyvauti seminare jau yra pareiškę daugiau nei 100 žmonių, tarp kurių - nemažai užsieniečių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)