Vyrų grupėje iki pusfinalio prasibrovė Pijus Labutis (Pool Masters, Vilnius), nugalėjęs Aurimą Arlauską (Vijolė, Šiauliai), Domas Mineikis (Pool Masters, Vilnius), įveikęs Arnoldą Vaičiulį (Vijolė, Šiauliai), Martynas Aleksonis (Entry, Kaunas), laimėjęs prieš Lauryną Kalnutį (Pool Masters, Vilnius), ir Paulius Tamkevičius (Entry, Kaunas), nepasigailėjęs Sauliaus Vaitukaičio (Entry, Vilnius).

Pusfinalyje P. Labutis gan nesunkiai, rezultatu 7:2 iškovojo pergalę prieš M. Aleksonį ir pateko į finalą. Tuo tarpu D. Mineikio ir P. Tamkevičiaus pusfinalio kova buvo kur kas įtemptesnė – nugalėtojas paaiškėjo tik kontrolinėje partijoje, kurioje 7:6. D. Mineikis vis dėlto įrodė savo pranašumą ir paliko savo varžovą su bronzos medaliu.

Finalo kovoje D. Mineikis nepaliko praktiškai jokių šansų P. Labučiui. Aiškia persvara, 7:1 jis įveikė savo varžovą ir nusipelnė Lietuvos pulo-8 čempiono vardo. P. Labučiui atiteko garbinga antra vieta – tai aukščiausias sportininko pasiekimas karjeroje. Pergalės atveju P. Labutis būtų įsirašęs Lietuvos pulo istorijoje kaip jauniausias, vos 15 metų čempionas, tačiau, deja, šįkart tokiu įrašu sporto istorija nepasipildė.

Įdomu ir tai, kad šįkart tarp 16-os stipriausių vyrų nepateko Mindaugas Šalkauskas (Entry, Marijampolė), laimėjęs šių metų pulo-14 čempionate.

Moterų grupės pusfinalyje Neringa Rimšelienė (LMBL, Vilnius) 6:4 nugalėjo Danguolę Šimkevičiūtę (Club9, Kaunas), o Jūratė Juodžbalytė (Entry, Kaunas) po įtemptos kovos 6:5 įveikė Gintarę Aleknaitę (Entry, Kaunas).

Finalas nebuvo lengvas nei vienai sportininkei, tačiau pulo-9 čempionate sidabrą iškovojusi N. Rimšelienė šįkart susikaupė dar labiau ir galop 6:4 ji šventė saldžią pergalę.

Nesėkmingas čempionatas buvo antrą poziciją moterų pulo reitinge užimančiai Albertai Šimkevičiūtei (Club9, Kaunas). Šių metų pulo-10 čempionė ir pulo-14 bei pulo-9 prizininkė nesugebėjo pasipriešinti kovoje su Lina Prielaidaite (LMBL, Vilnius), tad varžybose užėmė tik 9 vietą.

Veteranų grupėje trečias vietas pasidalino Gintautas Venclovas (Entry, Kaunas) ir Svajūnas Mikalauskas (Club9, Kaunas), pusfinalio kovose atitinkamai pralaimėję Dariui Bačinskui (Club9, Kaunas) (2:5) ir Gintautui Danilevičiui (Entry, Kaunas) (4:5). Finalo dvikovoje stipresnis buvo G. Danilevičius, 5:2 įveikęs D. Bačinską.

Po savaitgalio varžybų, pokyčių Lietuvos pulo reitinge būta nedaug. Vyrų grupėje užtikrintai dominuoja D. Mineikis, už jo rikiuojasi šiuo metu į Europos čempionatą išvykęs ir savaitgalio varžybose nedalyvavęs Leonas Mončiunskas (Entry, Vilnius), į trečiąją poziciją pakilo M. Šalkauskas.

Moterų reitingo lydere išlieka šiuo metu taip pat Lietuvos garbę Europos čempionate ginanti Agnė Jarušauskaitė (Entry, Kaunas), antroje vietoje A. Šimkevičiūtė bei į trečią per vieną poziciją pakilusi nauja pulo-8 čempionė N. Rimšelienė. Veteranų grupės reitingo lyderis yra G. Venclovas. Jį vejasi Gintaras Mažonis (Entry, Kaunas), į trečią vietą per dvi pozicijas pakilo naujasis pulo-8 čempionas G. Danilevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)