Nori reabilituotis

Rankinio žemėlapio periferijoje esančioje Turkijoje Lietuvos rinktinė nudegė sparnus: trečiadienį Ankaroje vykusiose 2014 metų Europos vyrų rankinio čempionato III-ios atrankos grupės rungtynėse lietuviams teko pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 26:27.

Trečią nesėkmę per tiek pat sužaistų dvikovų patyrę G. Savukyno auklėtiniai grupėje nusirito į paskutinę ketvirtą vietą.

Pralaimėjimas dar skaudesnis, nes nusileista komandai, kuri vos prieš kelis metus būdavo triuškinama be didesnių problemų.

„Nemanau, kad turkai padarė didelį progresą – tai mes prastai sužaidėme. Po rungtynių pasikalbėjome, ir visi tai suprato, padarė išvadas. Tikiuosi, kad sekmadienį tuo įsitikinsite“, – sakė rinktinės kapitonas Augustas Strazdas.

„Pikta, kai nepadarai to, kas privaloma. Tikrai turėjome laimėti, tik kiečiau gintis reikėjo. Dabar norime dėl savęs laimėti atsakomąsias rungtynes, reabilituotis prieš savo publiką“, – pridūrė vienas ekipos lyderių Tomas Eitutis.

Gynyboje švilpavo

Revanšinė dvikova su turkais sekmadienį vyks sostinės „Siemens arenoje“. Dar kategoriškiau apie šį mačą atsiliepė G. Savukynas ir Lietuvos rankinio federacijos (LRF) prezidentas Edis Urbanavičius.

„Niekas nieko neprisivijo. Tiesiog privalome laimėti ir tai įrodyti“, – teigė E. Urbanavičius.

„Mes ne bandysime pasiekti revanšą. Mes tai padarysime“, – abejoti neleido G. Savukynas.

Anot trenerio, Turkijoje lietuviai pralaimėjo, nes gynėsi pernelyg minkštai.

„Visi įvarčiai į mūsų vartus krito iš 6-9 m zonos, kas šiuolaikiniame rankinyje tiesiog neleistina. Neapsigynę praradome galimybes kontratakuoti, persverti rezultatą. Ištaisysime šią klaidą, sekmadienį komanda rodys visai kitokį žaidimą. Neabejoju, kad ir rezultatas bus kitoks“, – dėstė G. Savukynas.

Tuo tarpu nemažai aistruolių kritikos susilaukusį rinktinės naujoką, geriausią šalies rankininką Arūną Vaškevičių vartuose pakeitusį Rytį Cipkų treneris užstojo.

„Turiu nuvilti skeptikus, kurie kalba, kad jo žaidimas – niekinis. Jis atmušė 33 proc. metimų, tai – geras rezultatas net ne naujokui. Vartininkui neturime jokių pretenzijų“, – pabrėžė G. Savukynas.

Prieš rungtynes lankysis kapinėse

Lietuvių šansai pavyti rankinio elitui priskiriamus prancūzus ir norvegus bei pakovoti dėl vietos finaliniame Europos čempionato etape tėra tik teoriniai, bet mačas su turkais vis dar turės apčiuopiamos reikšmės.

Lietuvos rinktinė nori pakilti iš paskutinės vietos grupėje, kurią užėmusi, kitame atrankos cikle turės žaisti papildomame kvalifikacijos turnyre.

Prie traumų išretintos komandos po mačo Turkijoje prisijungė Vilniaus VHC „Šviesa“ klubo žaidėjai Vaidas Trainavičius ir vartininkas Andrius Veteras.

Beje, sekmadienį į aikštę žengs ne tik Lietuvos ir Turkijos rankininkai – prieš oficialias rungtynes įvyks draugiškas susitikimas, kuriame jėgas mėgins šalies žurnalistai ir Seimo nariai.

Šeštadienį Lietuvos rinktinės žaidėjai ir treneriai kartu apsilankys Antakalnio kapinėse, kur pagerbs neseniai mirusio šalies rankinio patriarcho Janio Grinbergo atminimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)