Visos šios ekipos savo priešininkus ketvirtfinalio serijose iki dviejų pergalių įveikė sausais rezultatais – 2:0.

Pusfinaliai – balandžio pabaigoje

Pirmame pusfinalyje tarpusavyje susitiks Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „LSU-Lūšis“, antrame – Alytaus „Almeda-Stronglasas“ ir Vilniaus HC „Vilnius“.

Šiame etape taip pat bus kovojama iki dviejų pergalių.

Pirmosios pusfinalio akistatos vyks balandžio 20 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje ir Alytuje. Atsakomosios dvikovos – balandžio 24 dieną (trečiadienį) Kaune ir Vilniuje.

Jei reikės trečiųjų rungtynių, jos vyks balandžio 27 dieną (šeštadienį) Klaipėdoje ir Alytuje
Dėl trečios vietos kausis pusfinalyje pralaimėjusios, finale – pusfinalyje laimėjusios komandos.

Finale dėl pirmos vietos žaidžiama iki trijų pergalių, kitos atkentamosios rungtynės – iki dviejų pergalių. Aikštės pranašumą turi aukštesnę vietą I etape užėmusi komanda.

„Dragūnas" nugalėjo „Ūlą"

Pirmieji kelialapį į pusfinalį iškovojo praėjusio sezono čempionai Klaipėdos „Dragūno" rankininkai. Jie Varėnoje vykusiose antrose ketvirtfinalio rungtynėse rezultatu 28:21 (10:10) iškovojo pergalę ir ketvirtfinalio seriją laimėjo sausu rezultatu - 2:0.

Priminsime, kad pirmoji ketvirtfinalio akistata, vykusi praėjusį trečiadienį Klaipėdoje, baigėsi dar solidesne „Dragūno" pergale - 35:14 (17:7).

Antroje dvikovoje varėniškiai jau atrodė kur kas solidžiau ir kelis kartus net buvo priekyje - 5:4, 9:8, 13:12.

Visgi, čempionai nuo 40 rungtynių minutės įjungė aukštesnę pavarą ir ėmė šturmuoti „Ūlos" vartus. Tai davė vaisių - jau 55 rungtynių minutę komandas skyrė 9 įvarčiai - 27:18 ir dragūniečiai jau buvo ramūs.

„Dragūno" ekipą į pergalę vedė po 6 įvarčius įmetę Karolis Stropus (1 iš 7 m) ir Jonas Truchanovičius, po 4 pridėjo Gražvydas Juška ir Darius Jasinskas, 3 - Evaldas Griežė, 2 - Mindaugas Dumčius, po 1 - Gediminas Vaitkus, Arvydas Bučius ir Robertas Dulinskas.

Iš „Ūlos" komandos išsiskyrė Kęstutis Ikasala, įmetęs 7 įvarčius (3 iš 7 m), 5 pridėjo Kęstutis Krisiulevičius, 4 - Gediminas Barysas, 3 - Eimantas Kalanta, 2 - Silvestras Jarmalavičius.

Evaldas Griežė (Klaipėdos „Dragūno" žaidėjas): „Varžybų pradžia buvo gana sunki, po trečiadienio varžybų vyrams sunkiai sekėsi susikaupti ir įveikti kietą "Ūlos" gynybą , tačiau antrą kėlinį pradėjome pailsėję ir susikaupę, greitomis atakomis atitrūkome ir jau rungtynes baigėme ramiai".

Rolandas Markinas (Varėnos „Ūlos" treneris): „Gerai pradėjome varžybas, darėme nedaug klaidų ir kietai gynėmės. Be to, vartininkas Eimantas Mikučionis sužaidė bene geriausias sezono varžybas, todėl pirmą kėlinį pabaigėme lygiosiomis. Deja, antrai varžybų pusei mums jėgų neužteko, žaidėjai greitai pavargo ir neatsilaikėme prieš klaipėdiečių greitas atakas".

Pajūrio rankininkams išplėšti kelialapio į pusfinalį nesutrukdė net kelių žaidėjų traumos.

Dragūniečiams nepadėjo vienas rezultatyviausių žaidėjų Benas Petreikis (atlieka reabilitaciją po kojos traumos) ir pagrindinis komandos vartininkas Aistis Pažemeckas (gruodžio mėnesį patyrė Achilo sausgyslės plyšį).

Kęsdamas peties skausmus grūmėsi Jonas Truchanovičius (balandžio 19 dieną jo laukia peties operacija).

Po kojos padikaulio lūžio, dar nespėjęs įgauti sportinės formos, kovojo Karolis Stropus.

„Ūla" vertėsi be atakuojančio žaidėjo Žygimanto Grigėno, taip pat komandą šį sezoną paliko į Angliją išvykęs Egidijus Sereičikas.

Reguliariajame LRL čempionate „Dragūnas" varėniškius įveikė abu kartus ir gana solidžiais skirtumais - Varėnoje rezultatu 35:23 ir Klaipėdoje - 31:23.

Taigi, varėniškiams sezonas jau baigtas, o klaipėdiečių pusfinalyje laukia „LSU-Lūšis".

Alytiškiai sutriuškino šiauliečius

Be didesnės intrigos į LRL pusfinalį prasibrovė ir Alytaus „Almeidos-Stronglaso" rankininkai. LRL reguliariajame čempionate antri likę alytiškiai (15 pergalių, 3 pralaimėjimai, 30 tšk.) be didesnio vargo ir antrose ketvirtfinalio rungtynėse Šiauliuose rezultatu 37:19 (17:7) nukovė vietos „Universiteto-Gubernijos" atstovus (5 pergalės, 1 lygiosios, 12 pralaimėjimų, 11 tšk., LRL reguliariajame čempionate 7 vieta).

Alytiškius į pergalę vėl vedė Gintautas Adamkevičius, įmetęs 11 įvarčių (2iš 7 m), 5 kartus pasižymėjo Linas Paliušis, po 4 kartus - Žygimantas Micevičius ir Irmantas Asakavičius, po 3 - Aurelijus Sabonis, Rokas Lastauskas ir Mindaugas Visalga, 2 - Robertas Paužuolis, po 1 - Šarūnas Bunevičius ir Sigitas Baltuonis.

Iš Šiaulių ekipos išsiskyrė Mindaugas Valuckas, įmetęs 7 įvarčius, 4 - Aivaras Budrys, po 2 - Paulius Vaigauskas, Justas Melianis ir Deividas Gorodeckis, po 1 - Gytautas Tuoma ir Arūnas Balčiūnas.

Priminsime, kad pirmoji ketvirtfinalio dvikova, vykusi Alytuje, baigėsi dar solidesniu skirtumu - 40:20 (20:7). Taigi, alytiškiai laimėjo ketvirtfinalio seriją rezultatu 2:0.

Šiaulių „Universiteto–Gubernijos” atstovai dar prieš ketvirtfinalio dvikovas pabrėžė, kad „Almeida-Stronglasas" jiems - itin neparanki komanda. Tačiau jie žadėjo, kad bent namuose pasistengs rimčiau pasipriešinti alytiškiams, tačiau visgi sutriuškinimo neišvengė ir antrąkart.

Priminsime, kad „Almeida-Stronglasas” LRL reguliariajame čempionate abu kartus įveikė Šiaulių “Universiteto-Gubernijos” ekipą: Alytuje – 31:28, Šiauliuose – 41:17.

Jonas Jonuška („Almeidos-Stronglaso" treneris): „Nesunkiai patekome į pusfinalį, tačiau čia jau lauks išties kieta kova - susitiksime su HC "Vilnius" ekipa, kuri nukovė VHC "Šviesą". Šiame etape jau teks gerokai paprakaituoti. Mūsų tikslas patekti į finalą ir kautis dėl aukso medalių. Dar prieš pusfinalio dvikovą vyksime į rimtą turnyrą, kuris vyks Moldovijoje. Be šeimininkų ir mūsų dar varžysis ukrainiečiai, rumunai, baltarusai ir bulgarai. Tai bus paskutinė rimta repeticija prieš LRL pusfinalio kovas".

Vilniaus derbyje - HC „Vilnius" ekipos triumfas

Reguliariajame Lietuvos rankinio lygos (LRL) čempionate treti likę ir prieš beveik dvi savaites LRT rankinio taurę iškovoję Vilniaus VHC „Šviesa" rankininkai eliminuoti iš 2012-2013 metų čempionato jau ketvirtfinalyje.

Juos antrąkart palaužė kita sostinės ekipa - HC „Vilnius". Šįkart savo namų arenoje HC „Vilnius" pergalę šventė 4 įvarčių skirtumu - 28:24 (13:12).

VHC „Šviesa" rungtynes pradėjo pakiliai nusiteikę ir 7 rungtynių minutę pirmavo rezultatu 5:2, tačiau netrukus tarsi iš letargo miego pabudo iš HC „Vilniaus" atstovai, kurie sužaidė atkarpą 6:1 ir persvėrė rezultatą savo naudai - 8:6.

Antrajame kėlinyje HC „Vilnius" vienu metu buvo atitrūkęs ir 7 įvarčiais - 26:19.

Aikštės šeimininkus į pergalę vedė Martynas Žala ir Marius Panavas, varžovų vartus nuginklavę po 8 kartus, Kostas Plaušinaitis įmušė 4 įvarčius, po 3 - Jūris Aganauskas ir Paulius Verbickas, po 1 - Tadas Padolskis ir Benas Linkevičius.

VHC „Šviesa" gretose rezultatyviausiai rungtyniavo Valdas Drabavičius, įmetęs 6 įvarčius, Artūras Švilpa pasižymėjo 5 kartus, Domantas Čiuplinskas - 4, Tomas Bernatavičius ir Vaidas Trainavičius - po 3, Lukas Balbierius, Mindaugas Sukackas ir Skirmantas Plėta - po 1.

Tadas Jurelevičius (VHC „Šviesa" žaidėjas): „Sužaidėme vienas prasčiausių rungtynių per visą sezoną. Kol kas sunku įvardinti tikslias to pralaimėjimo priežastis. O šiai dienai linkiu sėkmės priešininkų komandai".

Vaidas Lukoševičius (HC „Vilnius" komandos narys): „Šių varžybų rezultatą nulėmė puiki komandinė gynyba, kovojome kaip vienas kumštis. Puolime stengėmės pulti lėtai ir numušti varžybų tempą. Treneris priėmė teisingus sprendimus ir mes jam įteikėme dovaną - pergalę".

Pirmoji šių ekipų ketvirtfinalio akistata buvo dar labiau įtemptesnė - praėjusį trečiadienį VHC „Šviesa" pralaimėjo tik po 10 minučių pratęsimo - 28:29 (14:12).

HC „Vilnius" LRL reguliariajame čempionate užėmė 6 vietą (9 pergalės, 1 lygiosios, 8 pralaimėjimai, 19 tšk.), tačiau tai jiems nesutrukdė patekti tarp 4 stipriausių LRL ekipų ir dar tęsti kovą dėl medalių. VHC „Šviesa" po LRL reguliaraus čempionato kovų įsitaisė trečioje pozicijoje (12 pergalių, 2 lygiosios, 4 pralaimėjimai, 26 tšk.).

Priminsime, kad LRL reguliariajame čempionate VHC „Šviesa" pirmose rungtynėse namuose HC „Vilniaus" rankininkus buvo nugalėję rezultatu 36:27, tačiau antrose rungtynėse rezultatas jau buvo lygus - 28:28.

Kauno derbyje – „LSU-Lūšis“ pergalė

Traumų išretintas Kauno „Granitas-Gaja-Karys“ ir antrose ketvirtfinalio rungtynėse nusileido kitai laikinosios sostinės komandai - „LSU-Lūšei". Kauno sporto halėje vykusi dvikova baigėsi rezultatu – 20:25 (8:11) .

Granitiečiai pirmojo kėlinio viduryje buvo dar priekyje – 6:5, tačiau vėliau „LSU-Lūšis“ kelis kartus spurtavo ir 3-4 įvarčiais buvo priekyje.

„LSU-Lūšį“ į pergalę vedė po 6 įvarčius pelnę Petras Očikas (2 iš 7 m) ir Arūnas Urbonas (1), 4 įvarčius pridėjo Remigijus Vaičikauskas, po 3 – Egidijus Morkūnas ir Artūras Strupas, po 1 – Mindaugas Mažeika, Paulius Orlovskis ir Saulius Katkevičius.

„Granito-Gajos-Kario“ ekipai po 5 įvarčius įmetė Vaidas Drevinskas ir Valdas Jarukas, 4 – Robertas Švedas, 3 – Mindaugas Urbonas, 2 – Marius Zėringis.

Taigi, granitiečiai seriją iki dviejų pergalių pralaimėjo sausu rezultatu – 0:2 ir šiemet sezoną yra priversti baigti neįprastai anksti.

Pernai LRL vicečempionams tapusiems „Granito-Gajos-Kario“ 2012-2013 metų sezonas susiklostė nesėkmingai.

Priminsime, kad pirmąją ketvirtfinalio dvikovą, taip pat vykusią Kauno sporto halėje, gana solidžiu skirtumu - 29:16 (13:8) laimėjo „LSU-Lūšis". Visi tikėjosi daugmaž apylygės kovos, tačiau gerokai solidžiau atrodė „LSU-Lūšis".

„Granitą-Gają-Karį" galima ir pateisinti. Šiuo metu ši olimpinio čempiono Valdemaro Novickio treniruojama ekipa yra nukraujavusi - žaidėjus persekioja traumos: peties sąnario operacija atlikta Edvinui Balčiūnui, Pauliui Šarkauskui dešinė koja įtvirtinta gipse, Lukui Sutkui ant nugaros – cista.

Dėl piršto sužeidimo kurį laiką nerungtyniavo, tačiau ketvirtfinalyje jau bandė žaisti vienas iš čempionato rezultatyviausių žaidėjų Vaidas Drevinskas. Taip pat kęsdamas piršto skausmus žaidė Lukas Feoktistovas.
LSU-Lūšis - Granitas-Gaja-Karys

Valdemaras Novickis („Granito-Gajos-Kario“ treneris): „Šis sezonas mums buvo labai nesėkmingas. Dar niekada nebuvo tokio sezono, kad žaidėjus taip persekiotų traumos. Būtent dėl traumų komanda išsibalansavo, mūsų atsarginių žaidėjų suolelis tapo trumpas ir tai davė neigiamą rezultatą. Kodėl šiandien sužaidėme prastai? Reikia klausti žaidėjų, kodėl jie neįmetė iš 4 ar 7 m ir iš varžovų vartininko padarė žvaigždę“.

Antanas Katkevičius („LSU-Lūšies“ strategas): „Nuotaikos itin džiugios, dabar – pats pakilimas. Žaidėjai atidavė daug jėgų, įdėjo savo širdį. Turėsime laiko iki pusfinalio pailsėti, šiek tiek pakoreguoti gynybos ir puolimo taktikas. Norėtųsi, kad toks pat teigiamas rezultatas būtų ir pusfinalio dvikovoje prieš Klaipėdos „Dragūną“. Kovosime, sieksime patekti į finalą ir kovoti dėl čempionų titulo. Finale mes gi atstovausime Kauno miestui“.

Priminsime, kad pirmose LRL reguliaraus čempionato rungtynėse pergalę po atkaklios kovos rezultatu 34:29 šventė „LSU-Lūšis”, o antroji akistata, vykusi kiek daugiau nei prieš mėnesį baigėsi lygiosiomis – 22:22.