Varžybų dalyvius pasitiko saulėtas oras ir puikiai paruošta trasa. Jau tradicinėmis tampančiose varžybose moterys turėjo įveikti 5, o vyrai - 10 kilometrų ilgio trasą klasikiniu stiliumi.

Pirmą vietą vyrų grupėje užėmė Vytautas Strolia, trasą įveikęs per 26 min. 42 sek., antrą – Lukas Jakeliūnas, trasoje užtrukęs 28 min. 50 sek., o trečią – Stepan Terentjev, trasoje užtrukęs 29 min. 14 sek.

Moterų grupėje nugalėjo Ingrida Ardišauskaitė, trąsą įveikusi per 16 min. 43 sek., antrą vietą užėmė Kristina Kazlauskaitė, trasoje užtrukusi 17 min. 22 sek., o trečią – Vaida Kairytė, trasoje užtrukusi 17 min. 33 sek.

Varžybų nugalėtojus sveikino ir taures jiems įteikė pati olimpinė čempionė Vida Vencienė. Vida Vencienė olimpine čempione tapo prieš 25 metus Kalgaryje (Kanada) vykusiose žiemos olimpinėse žaidynėse, aukso medalį iškovojusi 10 km trasoje klasikiniu stiliumi.

Kitą savaitgalį Ignalinoje vyks Lietuvos slidinėjimo čempionatas sprinto trasoje, o taip pat „SKIGO“ maratonas, kurio metu slidininkai turės įveikti 50 km (vyrai) ir 30 km (moterys) trasas. Maratono dalyviai varžysis ne tik dėl prizų, bet ir Lietuvos ilgų nuotolių slidinėjimo čempionato medalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)