„Tai puiki proga kiek netradiciškai paminėti Lietuvai svarbią datą ir tuo pačiu pasitikrinti sportinę formą prieš ateinantį sezoną bei svarbiausias šių metų varžybas Kaune. Tikimės gerų rezultatų, kadangi nuosekliai ir negailėdami prakaito ruošėmės visą žiemą“, - sakė komandos atstovas Algirdas Pukis.

Šventiniam bėgimui Jonavoje „Kauno maratono“ komanda subūrė ir itin pajėgius sportininkus. 12,5 km distanciją bėgs daugkartinės Lietuvos čempionės Milda Vilčinskaitė ir Miglė Juodeškaitė, Lietuvos čempionė Loreta Kančytė, šalies čempionato prizininkai Šarūnas Mockus ir Remigijus Kančys. Kiti komandos nariai treniruojasi kartu „Kauno maratono klube“ ir rengiasi pagrindiniam metų startui – „Kauno maratonui 2013“, kuris vyks birželio 9 dieną.

Komandos trenerė I. Juodeškienė pabrėžia, jog besirengiantiems didiesiems startams, tokiems kaip pusės maratono bėgimas ar maratonas, šios tarpinės varžybos itin svarbios.

„Labai svarbu pajausti varžybų azartą, pergalės jausmą – nebūtina būti greičiausiam, svarbiausia nugalėti save. Dalyvavimais varžybose pagerina ištvermę, čia galima pasitikrinti, kiek pasiekėte treniruočių metu, įvertinti savo trūkumus ir įgyti papildomą motyvaciją treniruotis toliau“, - sakė I. Juodeškienė.

Trenerės teigimu, besiruošiant tokiems startams kaip vasaros pradžioje vyksiantis „Kauno maratonas 2013“, reik pradėti palaipsniui: pradžioje bėgioti apie pusę valandos tris kartus per savaitę, o vėliau didinti nubėgtą atstumą. Svarbiausia reguliariai treniruotis. Tarpinėse varžybose taip pat nereikia užsibrėžti per daug ir rinktis distancijas pagal savo pajėgumą – 12,5 km distancija Jonavoje yra optimali pasirengimą pradėjusiems ir sezonui besirengiantiems sportininkams.

Bėgimui „Obeliskas A. Kulviečiui - Jonava“ jau yra užsiregistravę beveik 500 dalyvių iš visos Lietuvos. Be 12,5 km, galima rinktis ir mažesnes – 2 bei 1 km distancijas, kuriose varžysis ir neįgalūs sportininkai. Į Jonavą kviečiami ir šiaurietiško ėjimo entuziastai, kurie rungsis 4 km distancijoje. Renginį organizuoja Jonavos rajono savivaldybės Kūno kultūros ir sporto centras ir bėgimo klubas „Šviesos kariai“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją