Pirmas D. Dzindzaletaitės šuolis buvo neįskaitytas (X), antru ji nuskriejo 13,22 m (17 vieta), o trečias bandymas ir buvo pats sėkmingiausias - 13,53 m (14 vieta).

D. Dzindzaletaitės geriausias šio sezono rezultatas iki tol buvo 13,40 m, o jos asmeninis rekordas - 13,60 m.

D.Dzindzaleteitė: šiandien Europoje esu 14-a, rytoj jau būsiu pirma

„Aišku, norėjosi geriau“, - po rungties sakė D. Dzindzaletaitė. – Nepavyko pirmas šuolis, tai mane šiek tiek sutrikdė, nes peržengiau liniją. Man taip retai nutinka, tačiau yra kaip yra. Labai smagu dalyvauti tokiame renginyje. Šiandien Europoje esu 14-a, o rytoj jau būsiu pirma. Viskas padės pamatus ateičiai. Pažiūrėjus į rungties protokolą, tai šokinėjau su „mamomis“. Buvo dalyvių, kurios yra ir mano mamos amžiaus.

Daugybė varžybas stebinčių žiūrovų manęs iš vėžių neišmušė. Man tai tikrai netrukdo. Aš būnu susikaupusi ir einu link savo tikslo. Man žiūrovai netrukdo“.

Į finalą pateko aštuonios sportininkės, o geriausiai atrankoje sekėsi ukrainietei Olgai Saladuchai (14,47 m), rusei Irinai Gimeniuk (14,30 m) ir italei Simonai La Mantia (14,24).

Europos trišuolio rekordininkė yra rusė Tatjana Lebedeva (15,36 m, Budapeštas, 2004).

Čempionate Lietuvos atstovauja dar trys sportininkai:

Europos čempionate Geteborge iš viso dalyvauja 578 sportininkai iš 47 valstybių. Dėl apdovanojimų kovoja 320 vyrų ir 258 moterys.

Lietuvos rinktinės sudėtyje yra dar trys lengvaatlečiai. 23-ejų metų Darius Aučyna dar varžysis šuolių į tolį rungtyje. Trišuolyje mūsiškis penktadienį liko paskutinis - 21-as (15,27 m).

22-ejų metų Tomas Vitonis sekmadienį taip pat dalyvaus šuolių į tolį turnyre, o rutulio stūmikas Rimantas Martišauskas ketvirtadienį užėmė priešpaskutinę - 23-ią vietą (17,37 m).

Europos čempionatas baigsis sekmadienį – kovo 3-ią dieną.

2011-ais Paryžiuje vykusiame Europos čempionate Austra Skujytė iškovojo bronzos medalį penkiakovėje, bėgikė Eglė Balčiūnaitė pastaruoju metu finalo protokoluose iš šeštos vietos pakilo į ketvirtą, nes dėl dopingo vartojimo buvo diskvalifikuotos dvi rusės, o šuolininkas į tolį Povilas Mykolaitis buvo penktas.

Šiais metais praktiškai visi Paryžiuje startavę sportininkai Geteborgo čempionatą praleidžia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)