"Universitete vėl atnaujinsime penkiakovės trenerių rengimo programą. Nors nemažai svarstoma, ar penkiakovė liks olimpine sporto šaka, nusprendėme, kad reikia kvalifikuotų trenerių. Nepaisant sprendimų, neabejoju, kad ši sporto šaka toliau garsins Lietuvą. Šiuolaikinės penkiakovės vystymas gali daryti įtaką ir kitoms olimpinėms sporto šakoms - plaukimui ar fechtavimui. Lietuvoje yra pasaulio šiuolaikinės penkiakovės elitas, o universitete geriausi specialistai galės pasidalinti ne tik patirtimi, bet ir kaupti mokslines žinias, kurti mokymo metodikas. Ieškosime galimybių mokėti stipendijas penkiems gabiausiems studentams",- teigė LSU kancleris Mindaugas Balčiūnas.

Nuo rudens universitete ketina dėstyti Europos ir pasaulio čempionas, olimpinis vicečempionas, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos (LŠPF) viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis.

"Džiaugiuosi, kad mūsų sporto šaka turės kvalifikuotai parengtus specialistus ir bendradarbiausime su Lietuvos sporto universitetu. Norime pasidalinti patirtimi, struktūrizuoti mokymą, o universitetas turi ilgametę trenerių rengimo patirtį", - sakė vienas LŠPF vadovų A. Zadneprovskis.

Ne vienerius metus Lietuvos sporto universitete rengti penkiakovės treneriai, todėl atnaujinti programą ilgai neužtruks.

"Penkiakovė mūsų šalyje yra unikali, ji ne vienerius metus garsina Lietuvą pasaulyje. Džiaugiuosi, kad vėl bus pradėti rengti specialistai, juolab, kad jau dabar reikia rūpintis tinkama trenerių pamaina, kad ir toliau išlaikytumėte užimtas pozicijas, o mes perteiksime sporto mokslo naujoves", - sakė LSU profesorius Antanas Skarbalius.

Šiuolaikinė penkiakovė - daugiakovės (fechtavimosi, plaukimo, jojimo, kroso bei šaudymo) sporto šaka, reikalaujanti visapusiško sportininko pasirengimo.

Vasaros olimpinėse žaidynėse iškovotų medalių (1 aukso, 2 sidabro ir 1 bronzos) skaičiumi Lietuvos penkiakovininkai nusileidžia tik šalies lengvaatlečiams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)