Pirmąsias rungtynes Lietuvos rankininkai žais balandžio 3 dieną išvykoje, o namų mačas numatytas balandžio 7 dieną Vilniaus "Siemens" arenoje.

"Paskutinį kartą su Turkijos rinktine mūsų rankininkai susitiko 2010 metais, kai Turkijoje vyko atrankos turnyras į pasaulio čempionatą. Tuomet mes turkus įveikėme triuškinančiu rezultatu ir patekome į atkrintamąsias varžybas. Tai buvo turkų sutriuškinimas namų aikštelėje Turkijoje, todėl ir dabar labai tikimės, jog sugebėsime laimėti ir užsitikrinsime trečią vietą pogrupyje. Negalima sakyti, kad Turkijos rinktinė nėra pavojinga, bet mes esame šių mačų favoritai", - teigia Lietuvos rankinio federacijos prezidentas Edis Urbanavičius.

Lietuvos rinktinė yra viename pogrupyje su Turkijos, Prancūzijos ir Norvegijos rinktinėmis.

Iki šiol Lietuvos rankininkai jau buvo susitikę išvykoje su tuometiniais pasaulio čempionais prancūzais ir namuose su norvegais. Deja, abejas rungtynes Lietuvos komanda pralaimėjo, tačiau, nepaisant patirtų pralaimėjimų, Lietuvos rankininkai vis dar turi galimybių užimti antrą vietą pogrupyje ir patekti į Europos čempionatą.

"Net ir užimta trečioji vieta yra labai svarbi. Pogrupyje likę treti, mes kitame cikle, atrankoje į 2016 metų čempionatą, iš karto patektume į analogiškas pogrupio varžybas ir nebereikėtų kovoti papildomame atrankos etape, kuriame žaidžia silpnesnės rinktinės", - teigia E. Urbanavičius bei pabrėžia, jog kovoti visada reikia iki galo.

Pasak LRF prezidento, dabar vyksta rinktinės sudėties komplektavimo procesas. "Šiuo metu kalbamės su žaidėjais. Nemaža dalis žaidėjų jau žinomi, tačiau dėl kitų dar tariamės. Visa rinktinės sudėtis varžyboms su Turkija turėtų paaiškėti iki šios savaitės pabaigos", - tikina E. Urbanavičius.

Planuojama, jog rinktinės žaidėjai susirinks kovo 31 dieną ir turės keletą dienų pasiruošimui iki pirmojo mačo Ankaroje. Dar keletas dienų pasiruošimui namų varžyboms bus skirta ir grįžus iš Turkijos.

Lietuvos rankinio rinktinė Europos vyrų rankinio čempionate paskutinį kartą žaidė 1998 metais ir tuomet užėmė dvyliktą vietą.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)